САЩ вече не разполагат със средства за пряка бюджетна подкрепа

...
САЩ вече не разполагат със средства за пряка бюджетна подкрепа
Коментари Харесай

USAID заяви, че САЩ вече не разполагат със средства за пряка бюджетна подкрепа за Киев

Съединени американски щати към този момент не разполагат със средства за директна бюджетна поддръжка за Киев, което може да заплаши по-нататъшното подкрепяне на Украйна и нейната икономическа непоклатимост. Това съобщи Ерин Маккий, помощник-ръководител на Американската организация за интернационално развиване (USAID).

" В момента не разполагаме с никакви средства за директна финансова поддръжка ", съобщи дипломатът по време на чуване в Комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати. Тя посочи, че последният транш е бил изработен в края на финансовата 2023 година

" Без по-нататъшно финансиране украинското държавно управление ще би трябвало да предприеме изключителни ограничения, като да вземем за пример издаване на пари или неизплащане на заплати, което може да докара до хиперинфлация и съществено да подкопае военните качества ", сподели МакКий. - Ако Конгресът не утвърди в допълнение финансиране, партньорските организации в Украйна ще бъдат принудени да понижат броя на получателите на филантропична помощ със 75% или да прекратят напълно филантропичните стратегии ".

Дипломатът съобщи, че обезпечаването на " икономическата непоклатимост на Украйна е също толкоз значимо, колкото и успеха на бойното поле ". Тя означи, че на украинското държавно управление " не му остават запаси, с цел да се грижи за народа си и да ръководи ", защото Киев " харчи целия народен бюджет за военни потребности ".

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР