САЩ възнамеряват да започнат да прилагат наказателните мита върху вноса

...
САЩ възнамеряват да започнат да прилагат наказателните мита върху вноса
Коментари Харесай

Сандърс: От понеделник митата за Мексико влизат в сила, въпреки преговорите


Съединени американски щати имат намерение да стартират да ползват наказателните мита върху вноса на артикули от Мексико в понеделник, макар напредъка в договарянията за прекъсването на миграцията, съобщи представителят на Белия дом Сара Сандърс.

" Нашата позиция не се е трансформирала ", сподели Сандърс пред кореспонденти малко преди да се качи в Ейр Форс Едно в Ирландия, където президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приключи едноседмично си пътешестване в Европа.

”Имаме сериозен напредък” сподели тя и добави " срещите са минали добре, само че все още към момента новите митата ще влязат в действие в понеделник. "

Коментарите на Сандърс пристигнаха след два дни на договаряния във Вашингтон от висши представители на двете страни, с цел да се отстранен цените, които биха могли да нанесат изумителен удар на мексиканската стопанска система.

Администрацията на Тръмп е поискала от Мексико да предприеме строги дейности, с цел да спре потока на стотици хиляди мигранти от Централна Америка към Съединени американски щати, като упорства да се спре по границата с Гватемала и да се съгласи на търсещите леговище да записват своите искания в Мексико.

Миналата седмица Тръмп разгласи, че от понеделник, 10 юни, ще се ползва петпроцентова цена за всички артикули от зависещото от експорт Мексико, като задачата е те да се усилват с пет процентни пункта всеки месец до момента в който не доближат 25%. Докато настояванията на Съединени американски щати за надзор на мигранти не бъдат задоволени.

Вчера Мексико се опита да успокои Вашингтон, като се съгласи да разположи 6 000 бойци от Националната армия на южната си граница, блокирайки нов мигрантския кортеж и замрази банковите сметки на обвинени трафиканти на хора.

Оказа се обаче, че няма съглашение сред мексиканския външен министър Марсело Ебрард и американските договарящи, водени от вицепрезидента Майк Пенс и държавния секретар Майк Помпео по въпроса за убежището.

" Работихме през днешния ден следобяд, към момента нямаме съглашение ", сподели Ебрард през вчерашния ден, откакто договарянията приключиха за деня.

" Утре ще имаме още една сесия заран и ще продължим напред”, добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР