САЩ трябва да създадат свои собствени космически войски, заяви президентът

...
САЩ трябва да създадат свои собствени космически войски, заяви президентът
Коментари Харесай

Тръмп: Създаваме космическа армия

САЩ би трябвало да основат свои лични галактически войски, съобщи президентът Доналд Тръмп, представен от CNBC.

Той направи тази спонтанна забележка, говорейки пред бойци във военновъздушната база на морската пехота "Мирамар " в югозападния щат Калифорния.

"В моята нова национална галактическа тактика космосът е приет за зона за военни дейности, както земята, въздуха и морето. Ние даже може да се сдобием с галактически сили ", сподели Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати призна, че в началото не се е отнасял съществено към тази концепция, само че след това осъзнал, че това е "отлична концепция ", която може би би трябвало да бъде осъществена.
Според специалисти обаче е належащо Съединените щати да отдадат приоритет на укрепването на разузнаването и киберсигурността. Създаването на галактически войски също така би изисквало съществени преобразувания във въоръжените сили и големи разноски.

В момента за галактическата военна стратегия на Съединени американски щати дават отговор най-вече военновъздушните сили. През последните години те организират тестови полети на безпилотен галактически аероплан.



Професорът от Масачузетския софтуерен институт по астронавтика Дейна Нюман, някогашен заместник-ръководител на НАСА, обаче съобщи, че избира космосът да остане колкото се може по-мирно пространство. "Космосът е за проучвания и за прогрес на човечеството. Трябва да се поучим от нашите неточности на Земята и да запазим космоса кротичък ", прикани тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР