САЩ спряха доставките на оръжия и военно оборудване за Украйна

...
САЩ спряха доставките на оръжия и военно оборудване за Украйна
Коментари Харесай

Джон Кърби: САЩ спряха доставките на оръжие за Украйна

САЩ стопираха доставките на оръжия и военно съоръжение за Украйна заради привършване на средствата, отпускани от Конгреса за тези цели.

Това призна на брифинг координаторът по националната сигурност в Белия дом Джон Кърби, представен от Агенция Франс Прес. " Помощта, която оказвахме, сега е спряна ", съобщи Кърби.

САЩ отпуснаха на Украйна последния пакет от помощ в размер на 250 млн. $ в края на декември 2023 година

Продължаването на финансирането за 2024 година към момента не е минало през утвърждението на Конгреса.

Президентът Джо Байдън предлага за тази цел да бъдат отпуснати 61 милиарда $, само че републиканците упорстват за повече средства за защита на личните им граници.

Подкрепата за Украйна в бъдеще няма да доближи равнището от 2022-2023 година, предизвести Държавният департамент.

Украинската войска ще стартира да отстъпва без поддръжката на Запада, предизвести президентът Володимир Зеленски. Киев не е изготвил проект за деяние при положение на прекъсване на помощта и чака доставките да продължат, съобщи украинското външно министерство.

Кремъл също счита, че доставките ще бъдат обновени. " Очевидно е, че това е краткотрайно събитие. Разбира се, Америка ще продължи присъединяване си в този спор, в действителност директното присъединяване ", съобщи президентският представител Дмитрий Песков.

Експерти в публикация за Washington Post предизвестиха за пагубни последствия за Киев, в случай че няма нови доставки.

Неуспехът на Съединени американски щати да поддържат Украйна ще бъде " най-голямата външнополитическа неточност " най-малко от нахлуването в Ирак през 2003 година насам, а геополитическите последствия ще бъдат още по-сериозни. Това мнение изрази Макс Бут, член на консултативната група по трансформацията към Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати и старши теоретичен помощник по въпросите на националната сигурност в Съвета за интернационалните връзки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР