САЩ Ще въведат санкции срещу руски олигарси и свързани с

...
САЩ Ще въведат санкции срещу руски олигарси и свързани с
Коментари Харесай

САЩ ще санкционира руски олигарси, ще реже незаконните потоци, подхранващи войната

САЩ Ще вкарат наказания против съветски олигарси и свързани с Русия олигарси два дни преди втората годишнина от войната в Украйна, предадоха международните организации.

" Министерството на правораздаването се ангажира повече от когато и да било да пресече противозаконните потоци, които подхранват войната на Путин, и да държи виновни тези, които не престават да разрешават това ", сподели американският министър на правораздаването Мерик Гарланд.

Той заяви и, че няколко ограничения са взети от неговото ведомство, с цел да се стартира правосъдно гонене и да се конфискуват активи на олигарси, възприемани за основни за Кремъл и за съветската войска.

От Ню Йорк до Флорида, като се мине през Джорджия и Вашингтон, правосъдни преследвания са почнали против няколко олигарси, измежду които Андрей Костин. Шефът на съветската банка ВТБ, която е втората най-голяма в Русия, е упрекнат в пране на пари и в заобикаляне на глобите за поддръжка на две суперяхти, оценени общо на 135 милиона $.

Друг случай касае украинския олигарх Сергий Курченко, упрекван в хипотетично потребление на подставени компании за продажбата на метали на Съединени американски щати. Курченко е сподвижник на някогашния украински президент Виктор Янукович, който е обект на американски наказания от 2015 година Смята се, че Курченко живее в Москва.

Предприети са и дейности за конфискуване на два парцела във Флорида, за които се допуска, че са свързани с създатели на глобена съветска строителна компания. Обвинен е и жител на Швейцария за обслужването на супер яхтата на съветския олигарх Виктор Векселберг, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание, че на следващия ден ще разгласи и наказания против Русия поради гибелта в пандиза на съветския опозиционер Алексей Навални.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР