САЩ ще разработят модерна версия на тактическото си ядрено оръжие

...
САЩ ще разработят модерна версия на тактическото си ядрено оръжие
Коментари Харесай

САЩ ще разработят модерна версия на свое тактическо ядрено оръжие

САЩ ще разработят съвременна версия на тактическото си нуклеарно оръжие B61 за евентуална приложимост против " по-труднодостижими " военни цели, заяви Пентагонът, съобщи ДПА.

Конгресът на Съединени американски щати към момента би трябвало да даде утвърждението си за плана, се споделя в прессъобщение на Министерството на защитата.

Бомбата, обозначена като B61-13, ще бъде създадена от Националното ръководство за нуклеарна сигурност към Министерството на енергетиката и ще може да се употребява с съвременни самолети. Според Пентагона въвеждането на B61-13 не е отговор на съответно събитие, а " отразява настоящата оценка на изменящата се среда в региона на сигурност ", предава Българска телеграфна агенция.

Производството няма за цел да усили общия брой на оръжията в нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати. По-скоро то би трябвало да обезпечи на американския президент " спомагателни благоприятни условия против избрани по-трудни и огромни военни цели " и да размени някои бомби 62-7.

Ядрените оръжия вид В61 са част от запасите на Съединени американски щати от десетилетия и постоянно се доразвиват, напомня ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР