САЩ ще продадат на Украйна оборудване на стойност до 138

...
САЩ ще продадат на Украйна оборудване на стойност до 138
Коментари Харесай

САЩ продават военно оборудване на Украйна за 138 млн. долара

САЩ ще продадат на Украйна съоръжение на стойност до 138 милиона $ за поддръжка и надграждане на системите за противовъздушна защита HAWK , заяви " Гласът на Америка ". Системите се употребяват за отбрана против офанзиви на съветски дронове и крилати ракети.

Съединени американски щати започнаха да доставят HAWK на Украйна през 2022 година като рационализация на системите за противовъздушна защита Stinger . Оттогава Украйна получи и няколко системи Patriot. " Извънредните задгранични военни продажби през днешния ден възлизат на 138 милиона $ ", разкрива служителят, поискал анонимност.
 MIM-23 Hawk - система за противовъздушна защита
Киев получи безплатна помощ от 300 милиона $ за задгранично военно финансиране като част от годишния законопроект за разноските за подбран а. Парите от безвъзмездната помощ ще бъдат употребявани за заплащане на оборудването, което включва инженерна и информационна интеграция и възобновяване на противопожарните звена.

Освен това продажбите включват съставни елементи за наново узаконяване на ракети за по-стари единици, принадлежности, тестово и поддържащо съоръжение, аварийни елементи и други Продажбата ще изисква краткотрайно пътешестване до Европа на към пет американски държавни чиновници и 15 представители на реализатори за подкрепяне на образованието и поддръжката.
 MIM-23 Hawk - система за противовъздушна защита
Президентските пълномощия за отдръпване са били употребявани преди този момент за прекачване на HAWK в Украйна. Тази наредба разрешава на Съединени американски щати бързо да трансферират отбранителни елементи и услуги от запасите на Съединени американски щати без утвърждението на Конгреса в отговор на изключителна обстановка.

MIM-23 HAWK е показан за първи път през 50-те години на предишния век. Той беше осъвременен през годините, като в последна сметка е изнасян в над 10 страни.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР