САЩ ще предоставят на Украйна модерни далекобойни ракетни системи. Това

...
САЩ ще предоставят на Украйна модерни далекобойни ракетни системи. Това
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна модерни системи за ПВО

САЩ ще дават на Украйна съвременни далекобойни ракетни системи. Това разгласи президентът Джо Байдън. Досега Вашингтон отхвърляше настояванията на Киев за този боеприпас, само че украинската страна е дала обещание да не го употребява против цели на съветска територия. Ракетните установки са основна част от следващия пакет американска помощ на стойност 700 милиона $. Киев ще получи и военна поддръжка от Германия - ще бъдат изпратени противовъздушни установки и радари.

Новата американска военна помощ ще ускори позициите на Украйна в договарянията с Русия и ще направи по-вероятно постигането на дипломатическо решение, съобщи президентът Байдън пред Ню Йорк Таймс.

Украйна е уверила американската страна, че няма да употребява американските ракетни системи М142 за удари против цели на съветска територия. Не се интересуваме от протичащото се в Русия, а единствено на наша територия в Украйна, съобщи по-рано президентът Зеленски.

Има огромно доверие сред Украйна и Съединените щати, както и с нашите съдружници и сътрудници, сподели Антъни Блинкен - държавен секретар на Съединени американски щати.

Русия атакува Украйна, а не противоположното, посочи Антъни Блинкен. Според него ескалацията ще се избегне най-успешно в случай че Русия приключи експанзията си.

Украйна се оплаква от липса на огнева мощност и чака Високомобилната артилерийска ракетна система М142. Тя изстрелва ракети с джипиес ориентиране на разстояние до 70 км. Западът я счита за по-точна от съветския еквивалент, с по-бързо презареждането и превозване. Украйна може да употребява установките за цели, отвън настоящия си обсег, като командни и контролни центрове, логистични бази и съветски огневи позиции.

Американската страна чака установките да бъдат ситуирани в Донбас против съветската артилерия и настъпващите елементи на Москва. Американският пакет включва и хеликоптери, противотанкови средства, муниции, коли и аварийни елементи.

Русия осъди американското решение.

" Нека не обсъждаме най-лошите сюжети " - по този начин Кремъл отговори на въпрос за реакцията на Москва при положение, че Киев употребява новите оръжия против цели в Русия.

Съединените щати целеустремено и старателно наливат масло в огъня и явно се придържат към линията за битка с Русия до последния украинец. Такива доставки не способстват за желанието на украинското управление да възобнови мирните договаряния, сподели Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Берлин стимулира новите си оръжейни доставки за Украйна с съветската тактика за разрушение на украински селища в Донбас от безвредно разстояние. Първо с ракети, след това с авиация и артилерия и когато всичко е изравнено със земята, влизат танковете, уточни немската страна.

Правителството реши, че ще изпратим Ирис-Ти- най-съвременната противовъздушна система, с която разполага Германия. Така Украйна ще може да пази цялостен огромен град от съветски въздушни удари. Ще доставим на Украйна и ултрамодерен радар, който засича противников гаубици и ракетен обстрел, сподели Олаф Шолц - канцлер на Германия.

Междувременно Русия разгласи начало на учения на нуклеарните си сили в провинция Иваново край Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР