САЩ ще предоставят 200 млн. долара на Чехия, за да

...
САЩ ще предоставят 200 млн. долара на Чехия, за да
Коментари Харесай

САЩ опровергават Радев, дават милиони на Чехия след помощ за Украйна

САЩ ще дават 200 млн. $ на Чехия, с цел да може тя да модернизира своята войска и да попълни запасите си след изпращането на военна помощ в Украйна, заяви през днешния ден американското посолство в Прага, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

 

Дарението ще добави обещаните предходната година от Съединените щати на централноевропейската страна 106 млн. $, отбелязва чешката осведомителна организация ЧТК.

 

Преди това Радев бе опроверган и от Словакия. Само седмици откакто Братислава даде десетки бронирани машини на Украйна, тя стартира да получава танкове от Германия в подмяна. Първият танк " Леопард " бе доставен от Германия на Словакия като отплата за военната помощ, която Словакия е предоставила на Украйна.

 

България желала от Словакия да даде мотори за изтребители МиГ-20, само че оттова са дали отговор, че МиГ-29 с аварийните елементи са планувани за Украйна. Това заяви в Народното събрание служебният министър на защитата Димитър Стоянов в отговор на въпрос на депутата

Танкът „ Леопард 2A4 ” е част от размяната, в границите на която Словакия дава на Украйна 30 въоръжени транспортни средства BVP-1. От своя страна Словакия ще получи 15 танка „ Леопард ” от Германия, които ще бъдат ситуирани най-вече в източната част на страната.

И Чехия изрично опроверга българският президент Румен Радев за изказванията му, че нито една страна, която е дала оръжие на Украйна, не е получила нищо в подмяна от страните от НАТО, и в случай че въобще се стигне до някакво възобновяване на въоръжаването вследствие на такава

Само дни по-късно и Чехия пусна видео с първите фрагменти от влизането в строя на новия чешки танк Leopard 2A4. Тя също го получи от Германия гратис за помощта си, която оказа на Украйна с даването на остаряло руско въоръжение. Немските танкове за Чехия също ще бъдат общо 15 на брой.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР