САЩ ще позволят някои свързани с енергията трансакции със Сбербанк,

...
САЩ ще позволят някои свързани с енергията трансакции със Сбербанк,
Коментари Харесай

САЩ ще разрешат извършването на някои свързани с енергия трансакции с руски банки до 5 декември

САЩ ще разрешат някои свързани с силата преводи със " Сбербанк ", " ВТБ “, " Алфа банк “ (Alfa Bank) и някои други съветски институции да продължат до 5 декември. Това осведоми през днешния ден в онлайн известие министерство на финансите, представено от Ройтерс.

Службата за надзор на задграничните активи към финансовото министерство заяви, че удължава периода на общия лиценз, разрешаващ преводи с финансови институции, в това число Руската централна банка, " Совкомбанк ", " Внешекономбанк “ и други.

Съединени американски щати не разрешиха вноса на съветски изкопаеми горива и постановиха наказателни наказания на страната поради нашествието ѝ в Украйна. Вашингтон обаче позволи банковите преводи за съветски нефт и газ за европейските страни да продължат, с цел да им даде време да преминат от съветска сила към различни източници на гориво и електрическа енергия.

Европейски Съюз зависи от Русия, един от най-големите международни експортьори на сила, за към 40 на 100 от естествения си газ и 27 на 100 от вноса на нефт. Този месец блокът се споразумя за отчасти ембарго върху съветския нефт и петролни артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР