САЩ ще отложат увеличаването на митата върху вноса на китайски

...
САЩ ще отложат увеличаването на митата върху вноса на китайски
Коментари Харесай

САЩ отлагат увеличаването на митата върху вноса на китайски стоки


Съединени американски щати ще отсрочат увеличението на митата върху вноса на китайски артикули в размер на над 200 милиарда $, откакто бе реализиран значителен прогрес в комерсиалните договаряния. Това разгласи американският президент Доналд Тръмп, представен от интернационалните организации.

" Щастлив съм да разглася, че Съединени американски щати реализираха забележителен прогрес по значими структурни проблеми, като отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, прехвърлянето на технологии, селското стопанство, услугите, обмена и доста други тематики. Ще отложа увеличението на митата, което бе планувано за 1 март ", написа Тръмп в Twitter. Тръмп напомня, че приготвя среща с китайския си сътрудник Си Цзинпин, с цел да уредят най-трънливите търговски въпроси сред двете страни. Срещата би могла да се организира през март в частната резиденция на Тръмп в Мар а Лаго във Флорида.

Съединени американски щати трябваше да усилят митата от 10 до 25 % в размер на 200 милиарда $ на импорт на китайски артикули, само че от края на предходната седмица американският президент загатва, че е отворен към концепцията за удължение на комерсиалното помирение, подписано в края на ноември със Си Цзинпин в Буенос Айрес, в случай че има изгледи за същинско съглашение с Пекин, което би поставило завършек на комерсиалната война сред двете страни.
Преговарящите от двете страни възобновиха договарянията във вторник и ги удължиха до през вчерашния ден. Това беше четвърти тур на договарянията от началото на годината

Главният китайски договарящ, вицепремиерът Ли Хъ съобщи на Тръмп писмо, в което Си Цзинпин възприема позитивен звук. Си показва вяра, че полемиките се водят в атмосфера на взаимно почитание и съдействие и в дух на взаимната полза, с цел да приключат с постигането на съглашение, което да е печелившо и за двете страни. От своя страна, на среща с американските губернатори в Белия дом, че желае да реализира комерсиална договорка с Пекин, което би било ужасно за Съединени американски щати и за Китай, съобщи Ройтерс. Той сподели, че може да има " доста огромни вести в идната една-две седмици ", в случай че всичко върви добре с договарянията.

" Китай беше страховит. Ние желаеме да сключим договорка, която е страхотна и за двете страни и това е което ще бъде направено ", даде обещание Тръмп.

На този декор обаче се промъква слухът, че отлагането на митата е единствено ход на Тръмп, който има желание преди подписване на ново съглашение с Китай да сложи редица въпроси, свързани с Huawei.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР