САЩ ще изтеглят силите си от Ирак в рамките на

...
САЩ ще изтеглят силите си от Ирак в рамките на
Коментари Харесай

САЩ ще изтеглят силите си от Ирак до три години, заяви иракският премиер

САЩ ще изтеглят силите си от Ирак в границите на идващите три години, съобщи иракският министър председател Мустафа ал Казими ден след срещата си с американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон, съобщи ДПА.

"Американският президент Доналд Тръмп удостовери, че силите на Съединени американски щати ще се изтеглят от Ирак в границите на идващите три години и те разискват разполагане отвън Ирак ", съобщи Ал Казими пред държавната телевизия Иракия.

След двустранната среща през вчерашния ден Тръмп съобщи, че Съединени американски щати изтеглят войските си от Ирак "доста бързо " и че страната чака "деня, когато няма да се постанова да сме там ". Той обаче не посочи времева рамка за изтеглянето, отбелязва ДПА.

Ал Казими съобщи, че намиращите се в този момент в Ирак американски сили са малобройни, само че Багдад се нуждае от тях да обучат армията и силите за сигурност.

След срещата си с Ал Казими Тръмп сподели, че Ирак прави покупки на военна техника и "те построяват бързо армията си ".

През юни Ирак и Съединени американски щати се договориха Вашингтон да продължи да понижава броя на войските си, ситуирани на иракска територия като част от обединението за битка с екстремистката формация "Ислямска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР