САЩ ще изпратят войски в България за съвместни учения и

...
САЩ ще изпратят войски в България за съвместни учения и
Коментари Харесай

Пентагонът изпраща войски и бронетранспортьори в България

САЩ ще изпратят войски в България за взаимни учения и по-добра оперативна съгласуемост, заяви ръководителят на Пентагона Лойд Остин

"България ще одобри американска рота бронетранспортьори "Stryker " от Федерална Република Германия за учения ", сподели той, представен от WorldAkkam, съобщи БГНЕС

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин разгласи, че Вашингтон ще реалокира част от войските си от Германия в България за благоприятни условия за взаимно образование и по-добра оперативна съгласуемост.

"Бих желал да се обърна с признателност към България, която тъкмо през днешния ден се съгласи да одобри ротата "Stryker " на американската войска за благоприятни условия за взаимно образование. Тези войски ще отпътуват от Германия в околните дни и ще оказват помощ за обезпечаване на нашата подготвеност и оперативната ни съгласуемост с България като наш съдружник в НАТО ", съобщи Остин.

Страните от НАТО придвижват войските си към източните граници на блока във връзка хипотетичните проекти на Русия да нахлуе в Украйна. Министърът на защитата на Съединени американски щати направи това изказване след поредност от изказвания, че Русия "със сигурност " не се готви да изтегли войските си от границата с Украйна, а в противен случай - довежда ги "до прага на НАТО ".

По-рано през днешния ден БГНЕС осведоми, че следва следващото предислоциране на 100 до 150 американски военнослужещи от Германия с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции, както и с до 15 бойни машини на пехотата.

В взаимната подготовка вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения и тренировки нормално са краткосрочни и оказват помощ да се подсигурява нашата подготвеност и оперативна съгласуемост като съдружници в НАТО.

Тази поредна ротация на американски военнослужещи в България е част от двустранното съдействие и образование в региона на защитата според изискванията на подписаното през 2006 година сред държавните управления на България и Съединени американски щати Споразумение за съдействие в региона на защитата. Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат и са значима част от процеса на непрекъснато адаптиране на Алианса към променената среда на сигурност и израз на приноса ни към груповата защита.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР