САЩ ще използват всяка своя военна способност за защита на

...
САЩ ще използват всяка своя военна способност за защита на
Коментари Харесай

САЩ е готов с всичките си военни способности в защита на мира и стабилността

Съединени американски щати ще употребяват всяка своя военна дарба за отбрана на Южна Корея и Япония . Това се споделя в изказване, оповестено от пресслужбата на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати след среща в Пентагона на ръководителя на комитета военачалник Марк Мили с неговите южнокорейски и японски сътрудници.

" Генерал Мили още веднъж удостовери твърдата решителност на Съединени американски щати да защитят Южна Корея и Япония, в случай че е належащо, и да обезпечи районно въздържане, употребявайки цялостния набор от военни качества на Съединени американски щати . Страните се споразумяха взаимно да отговорят на общите проблеми по сигурността и да си сътрудничат за обезпечаване на мир и непоклатимост в района ", отбелязва комитетът.

Възпирането и спечелването на преднина пред конкуренцията на ревизионистите като Китай и Русия няма да е елементарно , разяснява заместник-секретарят по защитата на Съединени американски щати Джон К. Рууд, представен от Пентагона.

Визията на Съединени американски щати за свободен и отворен индо-тихоокеански район е всеобхватна и предизвиква правилата, споделяни от доста народи, само че това не е визия, която споделят всички народи.

За да поддържат и надграждат полезности, които са от изгода за всички народи, Съединени американски щати би трябвало трябва да основат огромна и по-смъртоносна взаимна мощ , както и по-стабилно съдействие със съдружници и сътрудници, съобщи Рууд и добави, че укрепването на районните съюзи ще помогне за въздържане и ще резервира мира .

Съюзът на Съединени американски щати и Южна Корея е централен в напъните за постигането на това, сподели Роуд. " Южна Корея е защитителен сътрудник , на който се има вяра в целия район и до момента в който гледаме оттатък Североизточна Азия към новите провокации на бъдещето , чакаме Южна Корея да продължи да бъде източник на непоклатимост и разцвет. "

Съединени американски щати би трябвало да уточни " огромната картина " и паниките, които споделят и трите страни , а Съединени американски щати предизвикват Южна Корея да повтори и възобнови своето Споразумение за обща сигурност и военната информация с Япония. " Призоваваме двете страни да вземат участие в логичен разговор за справяне с техните разлики ", добавя Рууд.
 Китай показва нуклеарните си ракети, стигащи всяка точка на света
Китай показва нуклеарните си ракети, стигащи всяка точка на света

Могат да ударят Съединени американски щати за 30 минути

Конкуренцията на Съединени американски щати с Китай е продължаващо предизвикателство на това потомство , съобщи Рандал Шривър по време на събитието в Брукингс Институция във Вашингтон, оповестява министерство на защитата на Съединени американски щати.

Шривър, помощник-министър на защитата по въпросите на сигурността в Индо-Тихоокеанския басейн прави своя коментар, до момента в който Китайската комунистическа партия чества 70 години ръководство в най-населената нация в света . Той сподели, че военните на Съединени американски щати би трябвало да се приспособяват да възпират Китай.

Стратегическата конкуренция на Съединени американски щати с Китай е главен детайл от националната тактика , сподели той. " Чувстваме, че сме в конкуренция, тъй като по принцип имаме разнообразни визии, разнообразни желания и разнообразни гледни точки за това по какъв начин би трябвало да наподобява архитектурата на районната сигурност ", изяснява Шривър.

Съединени американски щати желаят свободен и отворен индо-тихоокеански район , учреден на трайни правила и полезности, които " са съвсем универсални и необятно споделяни ", сподели той. Те включват ценене на националния суверенитет, обективна, свободна и реципрочна търговия, основаващ се на правила, ред и спокойно разрешаване на разногласия.

" Ние следим, че Китай, под управлението на Комунистическата партия на Китай, има друга визия и желания и все по-често развива инструментите за реализиране на своята визия и наподобява подготвен да одобри повече проблеми в осъществяване на тази визия ", сподели той.
 Съединени американски щати влага в ракетни тествания
Съединени американски щати влага в ракетни тествания

Излизането от ИНФ улеснява военните " да се оправят освен с Русия, само че и с Китай "

" В международен мащаб, Китай се стреми да образува свят, съгласуван със своя властнически модел и национални цели. Ние виждаме, че вътрешното ръководство в Китай вследствие на ръководството на ККП става все по-авторитарно и по-малко почита човешките права и достолепие. "

Китай стартира дейности за влияние, с цел да подкопае свободни избори , употребява икономическата насила върху прилежащите страни и предизвиква директната кражба на интелектуалната благосъстоятелност на други страни. " Ние виждаме по какъв начин те уголемяват военното си наличие в чужбина и уголемяват самодейността " Едностранно, еднопосочно ", с цел да включат военните връзки с Китай ", сподели Шривър. " И виждаме по какъв начин Китай употребява усъвършенствани оръжия за милитаризиране на оспорвани активи, макар обещанията на най-високо равнище, че те няма да го създадат. "

Години наред Китай декларира, че до 2049 година ще има войска от международна класа и Пентагонът приема изказванията на страната безусловно . " Министерството преглежда военното развиване на Китай като блян да се ерозира американските военни преимущества ", изяснява Шривър.

" Те работят с цел да се трансфорат във водещата мощ в Индо-Тихия океан, като в същото време вършат проекти да разширят наличието си и да поддържат опциите си по-далеч от китайските крайбрежия . "

Китай се стреми да базира войски и да развива военни качества в Африка, Близкия изток и в региона на Западен Тихи океан .

На най-основното, което Съединени американски щати желае да отбрани , е да " поддържа позиция в районната и интернационалната система , която ни разрешава да насърчаваме, поддържаме и пазиме демократичен ред , учреден на правила, чиито институции, правила и правила са насърчили мира за десетилетия ", добавя той.
 Новият началник на Пентагона желае американски ракети със междинен обхват в Азия
Новият началник на Пентагона желае американски ракети със междинен обхват в Азия

Бих предпочел да стане в идващите месеци

Това има значение, тъй като в случай че Китайската комунистическа партия завоюва, светът ще наподобява доста по-различно . Суверенитетът ще ерозира, оставяйки страните с по-малък или никакъв надзор върху своите решения. Международните и районни организации биха имали по-малко въздействие.

" Свободата на моретата и прелитането в Индо-Тихия океан може да бъде оспорена. Бихме могли да забележим и нормализиране на неналичието на ценене на правата на индивида. Всичко това предвещава по-малко свободен и по-малко отворен индо-тихоокеански район с висок капацитет, тези трендове да се проявят в световен мащаб . "

Целта на Съединени американски щати е да възпираме Китай от действителното осъществяване на всичко това " и да запазим потенциала си да възпрем и да надделеем при започване на такава рецесия ", разяснява Шривър.

Силите на Съединени американски щати се приспособяват, с цел да се борят против близки съперници. " Вместо да чакат да преобладават съперника , нашите въоръжени сили се учат да чакат да получават отпор по време на пердах , като в същото време реализират поставените за тях политически цели ", добавя той.

Съединени американски щати ще разчитат на своята система от съдружници за противопоставяне на китайския прогрес. Съединените щати имат доста договорни съдружници в Индо-Тихоокеанския басейн и положителни връзки с доста повече страни.

Американските войски постоянно организират учения със съдружници и сътрудници в района. Всичко това подсигурява, че американските и партньорските сили могат да работят дружно, при пораждане на нужда .

Според Шривър, Съединени американски щати ще си сътрудничат с Китай, където има смисъл и ще се опълчват, когато възникне нужда.
 20 секунди до заличаване: Толкова има Съединени американски щати против съветската ракета
20 секунди до заличаване: Толкова има Съединени американски щати против съветската ракета " Циркон "

Сценарият " обезглавяване " допуска, че съветски подводници стартират неочаквана нуклеарна ракетна офанзива, която опустошава Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР