САЩ се отказаха да предоставят обещани 2 милиона долара на

...
САЩ се отказаха да предоставят обещани 2 милиона долара на
Коментари Харесай

САЩ спряха финансиране за службата на ООН за борба с тероризма

САЩ се отхвърлиха да дават обещани 2 милиона $ на Службата на Организация на обединените нации за битка с тероризма и намалиха своето посланичество на конференция по въпроса поради решението на ръководителя на службата - съветски посланик с над 30-годишен опит - да не даде достъп на неправителствени организации до част от встъпителната конференция, съобщи американски чиновник, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
На въпрос дали решението има нещо общо с това, че ръководителят на службата Владимир Воронков е руснак, американският чиновник, поискал анонимност, отговори, че "това има значение " и че Воронков е бил подложен на "огромен напън от родната си страна " за конференцията.
Канцеларията на Воронков към този момент не е дала отговор на питане за коментар.
Цитираният чиновник сподели, че Съединени американски щати и други страни са упорствали генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и Воронков, който беше назначен на поста преди година, да включат неправителствените организации в цялата конференция, тъй като те могат да дадат скъп принос.
"Нашите молби, наподобява, попаднаха на глухи уши и вместо това възгледите на страни като Сирия, Венецуела, Иран и Русия, наподобява, имат по-голяма тежест по въпроса от тези на страните, които правят най-вече работа в битката с тероризма ", съобщи американският чиновник.
Този ход на Съединени американски щати във връзка с съществуващата от една година работа е следващият опит на държавното управление на президента Доналд Тръмп да употребява своето финансиране, с цел да упорства за смяна в Организация на обединените нации. Миналата седмица Съединени американски щати се изтеглиха от Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида, защото съгласно тях този орган демонстрира предрешение по отношение на Израел и липсва промяна.
Правителството на съветския президент Владимир Путин е упреквано от Запада, че потиска групите на гражданското общество и обезкуражава самостоятелните институции.
Две от сесиите в първия ден на конференцията през днешния ден - за шерването на информация и експертни знания и за битката с задграничните бойци - ще бъдат закрити за неправителствени организации и медии.
Висш чиновник на Организация на обединените нации, поискал анонимност, сподели, че повода за това е упованието за "споделяне на доста деликатна информация сред ръководителите на службите за битка с тероризма ".
По думите му се чака да вземат участие съвсем 120 страни, както и 100 групи на гражданското общество. Според него към 75 % от делегациите ще бъдат ръководени от ръководители или заместник-ръководители на служби за битка с тероризма или вътрешни министри.
Американският чиновник съобщи, че Съединени американски щати са намалили своето посланичество на двудневната конференция до и. д. заместник-координатор от Бюрото за битка с тероризма на Държавния департамент вместо възможен представител на министерско равнище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР