САЩ се опитват да убедят Съвета за сигурност на ООН

...
САЩ се опитват да убедят Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

В ООН САЩ разпространяват проект на резолюция за нови санкции срещу КНДР

САЩ се пробват да убедят Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в събота да гласоподава за налагане на по-тежки наказания на КНДР поради двете извършени тествания на междуконтинентални балистични ракети през юли. Това разкриха дипломати, представени от Ройтерс.

Днес Съединени американски щати ще разпространят копие на проекторезолюцията на всички 15 страни членки в съвета, разясниха дипломатите и прибавиха, че Вашингтон има възможност да получи утвърждението на Китай.

 Пхенян Обновена
Пхенян " поздрави " Съединени американски щати за 4 юли

Ракетата е изстреляна

За да бъде призната новата резолюция, 9 страни членки в съвета би трябвало да я поддържат и нито една от непрекъснатите членки ( Съединени американски щати, Китай, Русия, Франция и Великобритания) не би трябвало да постанова несъгласие.

През последния месец Съединени американски щати и Китай подготвяха проекторезолюцията. Обикновено двете страни реализират единодушие за глобите против Северна Корея преди публично да я разпространят измежду останалите членки.

Съединени американски щати импровизирано държат в течение Англия и Франция за договарянията с Пекин, до момента в който американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли разясни, че Китай е споделил плана и договаря с Русия.

Не е ясно дали влошените връзки сред Вашингтон и Москва ще блокират американската самодейност.

Москва не е съгласна с оценката на западните сили, че Пхенян е изстрелял две далекобойни ракети, пояснявайки, че ракетите са със междинен обхват на деяние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР