САЩ се канят да наложат по-сериозни ограничения върху операциите с

...
САЩ се канят да наложат по-сериозни ограничения върху операциите с
Коментари Харесай

Хората на Байдън искат по-строг контрол над биткойн


Съединени американски щати се канят да наложат по-сериозни ограничавания върху интервенциите с криптовалути
(снимка: CC0 Public Domain)

Администрацията на новия американски президент Джо Байдън може да е по-строга към криптовалутите като б иткойн, в сравнение с бяха Тръмп или Обама. Това се очакваше и към този момент има ранни признаци, че ще се случи.

Джанет Йелън, претендентът на Байдън за министър на финансите, акцентира ролята на криптовалутите в незаконните транзакции и прането на пари по време на чуването си тази седмица, отбелязва. Отговаряйки на въпрос за терористи, финансирани посредством биткойн, Йелън сподели, че криптовалутите „ са изключително притеснителни ” и, че държавното управление би трябвало да наложи нови ограничавания по отношение на метода, по който може да се употребява криптовалутата.
още по тематиката
Голямото заричане на криптовалутите като биткойн е, че те дават различна финансова система на централизираните, мощни банки и федерални държавни управления. Разбира се, това съставлява идеализирана версия на криптовалутата, която най-много съществува като играчка за вложители, а не като потребна форма на валута.

Но, която стои зад биткойн, също по този начин дава метод за нелегално пазаруване на опиати и оръжия, както и за пренасяне на благосъстояния за отбягване на надзор – това наподобява е повода Йелън да се прицели в криптовалутите.

За да предотврати потреблението на криптовалутата от терористи за финансиране на техните интервенции, федералното държавно управление ще би трябвало да актуализира и модернизира метода, по който обработва криптовалутите, споделя Йелън – изключително във връзка с това по какъв начин то управлява крипто-транзакциите.

„ са изключително притеснителни. Мисля, че доста от тях се употребяват – най-малко в смисъл на транзакция – основно за нелегално финансиране ”, сподели Йелън по време на чуването във вторник. „ И мисля, че в действителност би трябвало да проучим методите, по които можем да ограничим тяхното потребление и да се уверим, че прането на пари не се случва по тези канали ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР