САЩ са възмутени - отново им пречат руските изтребители. Този

...
САЩ са възмутени - отново им пречат руските изтребители. Този
Коментари Харесай

Руските изтребители на практика доказаха престъпните действия на САЩ в Сирия

Съединени американски щати са възмутени - още веднъж им пречат съветските изтребители. Този път „ небезопасните и непрофесионални “ маневри на Су-35 на съветските Върховен касационен съд против американски дронове се организират в небето на Сирия. Случващото се е освен чисто военно, само че и с огромно политическо значение от позиция на интернационалните позиции на Русия.

Отново въздушни произшествия сред американски дронове и съветски самолети. И то два следващи дни. Според Централното командване на Съединени американски щати съветските изтребители са направили " рискови и непрофесионални " маневри във връзка с американските безпилотни самолети МКу-9 Reaper. Дори беше пуснат видеоклип. Вярно, този път случаите не са над Черно море, а във въздушното пространство на суверенна страна. Сирия.

Руският аероплан имаше цялостното право да бъде там - беше поканен. Руска авиобаза е ситуирана в Сирия по искане на държавното управление на страната.

Освен това на 5 юли там започнаха руско-сирийски военни учения. „ По време на учението се възнамерява да се отработят въпроси на взаимните дейности на авиацията, силите и средствата за Противовъздушна отбрана а и радиоелектронна битка при отразяване на въздушни офанзиви “, изясни контраадмирал Олег Гуринов, заместник-началник на Руския център за помиряване на воюващите страни в Сирия.

Съответно небето в тази зона беше затворено, а американските дронове нарушиха тази възбрана не един, не два, а най-малко пет пъти. Те действаха нелегално - както в действителност всички американски военни, които нелегално са се окопали в източната и югоизточната част на Сирия. „ Тяхното наличие не е разследване от резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации или директни съглашения с законните сирийски управляващи “, изяснява Елена Супонина, политически анализатор по интернационалните връзки. А по-рано контраадмирал Гуринов към този момент предизвести Съединени американски щати, че Русия не носи отговорност за некоординираните полети на американски БПЛА в небето на Сирия.

Защо влизат

Американските войски влизат в Сирия през 2014 година и тогава Вашингтон има три цели. „ Първата е битката против “Ислямска страна ”. Самото пораждане на тази конструкция беше голям удар върху престижа на Съединени американски щати и тяхната политика в Ирак. Това сподели неуспеха на тази политика, ориентирана към построяването на постоянна национална страна там “, изяснява Дмитрий Суслов, заместник-директор на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания към ВШИ. “В последна сметка Съединените щати, след завладяването на големи територии от “Ислямска страна ”, бяха принудени още веднъж да се върнат в Ирак. И също по този начин да влязат на територията на Сирия, където “Ислямска страна ” към този момент се беше открила ”, добавя той.

Целта на пръв взор беше много благородна и американците можеха да изискат позволение от сирийските управляващи да им оказват помощ в унищожаването на “Ислямска страна ”. Американците обаче не питаха - въпреки всичко имаха втора цел. „ Вашингтон се опита да поддържа сирийската съпротива. Прозападни групи, които се бориха освен против “Ислямска страна ”, само че и против сирийския президент Асад, споделя Дмитрий Суслов. “САЩ се пробваха да образуват различни въоръжени сили и държавност в Сирия. По това време ориста на Асад към момента не беше ясна, Съединените щати към момента се надяваха, че „ режимът на Асад “ ще бъде свален ”, добавя той.

Сирийските терористи от дълго време се пробват да вкарат Съединени американски щати в Сирия, даже проведоха там инсценировка с „ потреблението “ на химическо оръжие от Асад ”. Отначало Барак Обама се поколеба да въвлече Съединени американски щати в още една близкоизточна война. Това отвращение провокира гняв и отчаяние измежду сирийските терористи - само че след появяването на “Ислямска страна ” американците въпреки всичко навлязоха в Сирия. Вярно, те не отидоха при опозиционерите в Идлиб и региона на Дамаск, а на изток, при кюрдите - където имаше по-лоялно към американците население, по-удобна логистика и където, несъмнено, е сирийският нефт. Това е третата цел.

„ Съединени американски щати участват в Сирия, наред с други неща, с цел да дадат на някои американски компании да печелят пари. Факт е, че главните петролни ресурси на Сирия се намират тъкмо в регионите на източната част на страната, следени от американците. Да, запасите там са несравними с тези в Ирак - въпреки всичко в пика на опциите си Сирия произвеждаше към 400 000 барела дневно. Дори по време на войната кюрдите изнасят нефт на стойност сред един и три милиона $ дневно. И което е забавно, в американските компании, които работят в източната част на Сирия, са видяни хора, които са директно свързани с американските военни и дипломати. Например “Делта Кресент ” -тя работи в Сирия от към 4-5 години, а измежду нейните създатели има американски специфични елементи “, споделя Елена Супонина.

Всъщност петролът е бил и си остава задачата на американското наличие в страната. Освен това първите две цели към този момент наподобяват без значение. “Ислямска страна ” е значително победена. Шансовете за събаряне на Башар ал-Асад също са нулеви. Съединени американски щати обаче даже не мислят да напущат Сирия. И повода тук не е единствено петролът.

Защо остават

Първо, това е въпрос на принцип и политически престиж. „ Съединени американски щати поддържат наличието си в Сирия, с цел да попречат на Русия да реализира цялостна победа над терористите. И да не разреши на Дамаск да си върне контрола върху цялата сирийска територия “, споделя Дмитрий Суслов. „ Следователно в този момент Съединени американски щати образуват де факто протодържавно образувание в териториите, следени от кюрдите в Сирия, предотвратявайки реинтегрирането на тези кюрди в сирийската страна. “

На фона на сегашната борба с Москва Америка просто не може да направи стъпка, която да се схване като капитулация пред Русия. Тази капитулация ще изпрати доста рисков сигнал към американските съдружници.

Второ, наличието на Съединени американски щати в Сирия е значимо възпиращо средство за районните сили. „ Например специфичният представител на Съединени американски щати за Близкия изток Брет Макгърк твърди, че една от аргументите за военното наличие в Сирия е поддръжката на Израел. И в случай че поддържат Израел, тогава (въпреки че това не се говори) това значи въздържане на Иран “, споделя Елена Супонина

Трето, това също е възпиращ фактор за прекалено много съдружници. „ Като поддържат протодържавно кюрдско образувание в Сирия, Съединени американски щати се пробват да внесат напрежение в сирийско-турските и руско-турските връзки. Тази протодържава е проблем за Турция и я принуждава да окупира огромна част от Сирия, с цел да отдели това образувание от турските територии. Това внася напрежение в връзките с Дамаск и Москва, които не приветстват турската окупация “, споделя Дмитрий Суслов.

Американците, несъмнено, изясняват всички свои схеми в Сирия с нуждата да продължат битката с тероризма. Но американското военно наличие в Сирия в този момент, в новите условия, дава на съветската дипломация спомагателни благоприятни условия за антиамериканска активност.

„ Американското военно наличие дава опция Съединени американски щати да бъдат упрекнати в противозаконна експанзия и окупация на суверенна територия на непозната страна. И от позиция на интернационалното право Съединени американски щати в действителност са окупатори “, споделя Дмитрий Суслов.

Значението и тежестта на съветската обвинителна карта последователно нараства. Преди Америка не можеше да обърне доста внимание на тези обвинявания, защото нейната окупация беше подкрепена освен от страните на Запада, само че и от част от Глобалния Юг. Сега, на фона на процеса на нормализиране на връзките сред Дамаск и тези страни, както и началото на саудитско-иранското помиряване, има все по-малко последователи на окупацията.

След известно време единствено западните страни ще продължат да поддържат американската окупация. И тогава американското наличие в арабската страна ще се възприема не като отбрана на района от Иран, а като следващата версия на колониализма. Или може би даже като един тип " кръстоносна " политика. Просто казано, като политика, враждебна на всички араби. А точно арабите в последно време се трансфораха в една от най-важните сили в международната политика, чиито дейности поддържат както съветския бюджет (цените на петрола), по този начин и съветското въздействие на международната сцена.

Руските бойци демонстрират на целия святфакта, че Съединени американски щати нелегално окупират непозната територия. И колкото повече Америка стачкува против " небезопасните маневри " в небето на Сирия, толкоз повече самата тя удостоверява тази окупация. Така съветските Върховен касационен съд имат директно въздействие върху съветската геополитика. И тласкат Съединени американски щати да капитулират пред Русия в Близкия изток – въпреки и не посредством директни военни способи.

Превод: В. Сергеев

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР