САЩ са поставили условие на Германия за отказ от газопровода

...
САЩ са поставили условие на Германия за отказ от газопровода
Коментари Харесай

САЩ са поискали Германия да се откаже от „Северен поток“ в замяна на постигане на търговско споразумение за митата


Съединени американски щати са сложили изискване на Германия за отвод от газопровода от Русия, с цел да се реализира комерсиална договореност. Това оповестява Dow Jones, базирайки се на източници от Съединени американски щати, Германия и Европа.

Според тях, президентът на Съединени американски щати е сложил това изискване на канцлера на Германия Ангела Меркел по време на срещата през април.

Съединени американски щати вкараха мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз, като краткотрайно ги стопираха до 1 юни, само че по-късно те ще бъдат задействани, в случай че не се реализира комерсиално съглашение.

Твърди се, че немският канцлер Ангела Меркел в петък ще разиска с президента на Русия Владимир Путин следствията от газопровода „ Северен поток 2 “ за Украйна.

Агенция Ройтерс от своя страна заяви за провокирани разследващи и военни терзания от страна на Съединени американски щати във връзка газопровода " Северен поток 2 ".

Планираният газопровод " Северен поток 2 " от Русия до Германия повдига терзания от разследващ и боен темперамент в Съединени американски щати, защото този план ще разреши на Москва да пусне нова технология за подслушване и наблюдаване в Балтийско море, оповестява от своя страна четвъртък формален американски представител, представен от организация Ройтерс.

Сандра Удкирк, която е заместник-помощник държавен секретар на Съединени американски щати по въпросите на енергийната дипломация, съобщи пред кореспонденти в Берлин, че Вашингтон преглежда плана за този нов водопровод като неприятен избор, добавяйки, че Съединени американски щати са скептични дали са изпълними съветските директни гаранции за други страни като Украйна.

Руската компания " Газпром " разгласи във вторник, че стартира подготвителна работа в залива Грайфсвалд край балтийското крайбрежие на Германия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР