САЩ са поискали от сирийските бунтовнически групи да прекратят боевете

...
САЩ са поискали от сирийските бунтовнически групи да прекратят боевете
Коментари Харесай

ЦРУ изтегля бунтовнически групи от Сирия


Съединени американски щати са поискали от сирийските размирен групи да прекратят боевете в Югоизточна Сирия, заяви Ройтерс.

Става въпрос за две групи Сириската свободна войска. Информацията идва от фракциите „ Джейш Усуд аш-Шаркия " и "Шахид Ахмад Абдо”. Те са ясно подкрепяни от Запада. Сега обаче от тях е било поискано да се изтеглят от сирийските си позиции към Йорадния.

Групите разполагат с няколкостотин бойци. Заповедите към тях са пристигнали от Централно разузнавателно управление на САЩ.

Бунтовниците ще би трябвало да предадат и артилерията, предоставена им от външни сили. През последните дни те извоюваха съществени победи против терористите в Сирия.

Тяхното евакуиране идва, откакто администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да приключи програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за подкрепяне на бунтовническите групи в Сирия.

Това стана на фона на настъплението на държавните сили в основни региони. Те към този момент са на път да върнат контрола над Деир ез Зор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР