САЩ са обезпокоени от възможността Северна Корея да поднови изпитанията

...
САЩ са обезпокоени от възможността Северна Корея да поднови изпитанията
Коментари Харесай

САЩ са притеснени - Северна Корея може да поднови изпитанията на междуконтинентални ракети

САЩ са обезпокоени от опцията Северна Корея да възобнови тестванията на междуконтинентални балистични ракети, а също по този начин нуклеарните опити, сподели през вчерашния ден пред публицисти почитан представител на американското държавно управление, представен от Ройтерс.

"Разбира се, че сме обезпокоени (по този повод) ", отговори служителят на въпрос на публицист, смутен ли е Вашингтон от опцията за възобновяване на ракетните и нуклеарни тествания.

"Разбира се, че не желаеме да виждаме по-нататъшни (ракетни) тествания, и призоваваме Северна Корея да се въздържа от по-нататъшни тествания ", добави представителят.

По думите му, последните ракетни проби на Пхенян са част "от все по-дестабилизиращ " модел на държание от страна на Северна Корея. "Това изисква отговор ", сподели служителят, без да прецизира какъв може да е той.

"Ще видите, че ще предприемем избрани стъпки, които ще са ориентирани към това да демонстрираме нашия ангажимент към съдружниците ни... И в това време още веднъж подчертаваме нашия апел за дипломатическо решение. Много съществено сме настроени към това, да се опитаме да проведем диалози, с цел да отговорим на въпросите, които безпокоят и двете страни ", добави представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР