САЩ са обезпокоени от поток на близкоизточни и африкански мигранти

...
САЩ са обезпокоени от поток на близкоизточни и африкански мигранти
Коментари Харесай

САЩ са притеснени за Литва заради близкоизточни и африкански мигранти от Беларус

Съединени американски щати са обезпокоени от поток на близкоизточни и африкански мигранти от Беларус в Литва , разяснява американски посланик, представен от " Ройтерс ".

Литва стартира построяването на 550-километрова бариера на границата си с Беларус в петък, откакто упрекна белоруските управляващи за мигранти, които желае да изпрати нелегално в Европейския съюз.

" Ние следим доста деликатно и със угриженост ", съобщи заместник-помощник-държавният секретар на Съединени американски щати Джордж Кент в изявление за литовския уеб страница за вести 15min.lt, оповестено в неделя.

Той сподели, че " тактиката на напън " е сравнима с мигрантските потоци от Русия към Финландия и Норвегия през 2015 година

" Това е нещо, което призоваваме беларуските управляващи да спрат - съзнателно изтласкване на мигранти от други страни към литовската граница ", сподели Кент.
 Литва гради стена на границата с Беларус, с цел да се отбрани от мигранти
Литва гради стена на границата с Беларус, с цел да се отбрани от мигранти

Премиерът Симоните ще употребява и армията: Ясен знак и възпиращо средство

Правителството на Литва съобщи, че оградата във боен жанр ще коства 4,9 милиона евро , с цел да се сложи и да премине по по-голямата част от границата, която минава през едва обитаеми региони и огромни сектори с гора и блата.

По-късно телените заграждения ще бъдат подсилени с двуметрова гранична ограда , покрита с назъбени остриета и ще коства спомагателни 41 милиона евро , съобщи вътрешното министерство.

През последните дни от Беларус са минали стотици мигранти, множеството от които иракски жители, съобщи Литва.

" Ако някой си мисли, че ще затворим границата си с Полша, Литва, Латвия и Украйна и ще се превърнем в място за задържане на тези, които бягат от Афганистан, Иран, Ирак, Либия, Сирия, Тунис и по-надолу от Африка - в случай че някой мисли по този начин, той е най-малкото подведен ", съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко във вторник.

В момента Беларус охранява границата единствено дотолкоз, доколкото й е " преференциално " и доколкото може финансово, сподели президентът.
 Европейски Съюз порица Гърция
Европейски Съюз порица Гърция

Причината е отношението на Атина към мигрантите

Всички хора, които са минали нелегално границата на Литва, ще бъдат арестувани и заключени , се споделя в литовски законопроект, което значи преустановяване на къси пътувания отвън ареста, които сега са позволени.

Тази година малко над 1500 души са минали границата от Беларус незаконно, като 900 от тях пристигнаха през първите девет дни на юли.

Литва не чака мигрантският поток от Беларус да отшуми самичък .

" Тъй като режимът в Беларус печели от тези хора за такси за визи и мисля, че получава и други приходи от тях - мъчно би могло да се чака някаква позитивна наклонност без спомагателни средства за влияние ", съобщи министър председателят Ингрида Симоните.

Симоните съобщи, че Беларус предлага на мигранти полети до Минск, базирайки се на документи, открити за най-малко един мигрант, който е достигнал Литва. Основното летище, откъдето хората са влетели в Беларус е Багдад, а външният министър добавя, че хора идват и от Турция.

Границата сред Литва и Беларус е дълга 679 км .
 Орбан, Бабиш и Моравецки предизвестяват за миграционна опасност от Афганистан
Орбан, Бабиш и Моравецки предизвестяват за миграционна опасност от Афганистан

В Централна Европа усещат, че са " единствено пионки върху някаква европейска дъска за шах "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР