САЩ са най-големият производител на горива в света - петрол

...
САЩ са най-големият производител на горива в света - петрол
Коментари Харесай

САЩ станаха най-големият износител на газ в света

САЩ са най-големият производител на горива в света - нефт и газ, само че поради размера и типа на стопанската система си, до момента не бяха най-големият експортьор, защото ги използват за вътрешен пазар.

Тази година Съединените щати се трансфораха в най-големия експортьор на полутечен природен газ през първата половина на 2022 година, откакто усилиха доставките за Европа на фона на украинската рецесия.

Това заяви Международната енергийна организация, представена от Ройтерс, съобщи Профит.

Износът на полутечен природен газ от Съединени американски щати е повишен с 12% до приблизително 11.2 милиарда кубични фута (317 милиона кубични метра) дневно през първата половина на годината, спрямо втората половина на 2021 година

Увеличеният потенциал за експорт на полутечен природен газ, по-високите цени и повишеното търсене, изключително от Европа, са главните аргументи за растежа на експорта.

Износът на полутечен природен газ нараства фрапантно през последните няколко години, защото от ден на ден страни вършат опити да диверсифицират енергийните си системи и да се откажат от замърсяващите въглищни съоръжения.

Изграждането на нови добивни уреди обаче лишава няколко години, а за момента не се чака Съединени американски щати да прибавят обилни нови мощности най-малко до 2024 година

Около 71% от износа на полутечен природен газ от Съединени американски щати е бил за Европейския съюз и Англия през първите пет месеца на тази година, по данни на Международната енергийна организация.

Европа желае да натрупа задоволително газ в хранилищата си преди зимата, защото Русия мощно ограничи доставките по газопроводите до Стария континент, в отговор на наложените наказания поради инвацията в Украйна.

Инсталираният потенциал за експорт на полутечен природен газ от Съединени американски щати се е нараснал с към 1.9 милиарда кубични фута (53.8 млн. куб. метра) от ноември 2021 година насам.

Какво може да направи Европа, в случай че газът въпреки всичко спре?Газопроводът

Изчисленията на Международната организация по енергетика демонстрират, че потенциалът на втечняване е приблизително 11.4 милиарда кубични фута (323 млн. кубични метра) към юли с по-краткосрочен пиков потенциал от 13.9 милиарда кубични фута (393.6 млн. куб. метра).

През юни Съединените щати са изнесли 11% по-малко полутечен природен газ от междинния експорт ца първите пет месеца на 2022 година, откакто пожар аргументи спиране на експортното оборудване за полутечен природен газ на Freeport LNG.

Компанията предвижда обновяване на интервенциите до началото на октомври и връщане към цялостно произвеждане до края на годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР