САЩ са "много обезпокоени" от засилването на конфликта в Либия

...
САЩ са "много обезпокоени" от засилването на конфликта в Либия
Коментари Харесай

САЩ обезпокоени от руските наемници в конфликта в Либия

Съединени американски щати са "много обезпокоени " от усилването на спора в Либия и предизвестяват, че ще стане по-кръвопролитен поради увеличението на броя на съветските наемници в поддръжка на силите на Халифа Хафтар.

Това разгласи върховен представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, представен от "Ройтерс ".

Съединени американски щати не престават да признават държавното управление на националното единение, водено от Файез Сарадж, сподели представителят, само че добави, че Вашингтон не заема страна в спора и че продължава да оказва въздействие за подписване на съглашение сред страните.

"Ние сме доста обезпокоени от военната ескалация. Ние виждаме руснаците да прибягват до хибридна война, употребявайки безпилотни самолети и самолети...Това не е добре ", разгласи представителят.

С увеличението на силите "Вагнер " и наемниците ние считаме, че това трансформира спора и го ускорява, означи още източникът.

Либия е разграничена от 2014 година Правителството на Серадж е в спор със сили, водени от Хафтар, които са основани в Източна Либия. Хафтар е подкрепян от Египет, ОАЕ и съветски наемници, съгласно дипломати и представители в Триполи. Въпросът е бил издигнат по-рано този месец по време на среща на държавния секретар Майк Помпео с съветския външен министър Сергей Лавров.

Американският източник означи, че намесата на съветските наемници все още не е обърнала спора в интерес на Хафтар, само че води до по-кръвопролитни сражения.

Междувременно Анадолската организация оповестява, че турският парламент (269 против 125 депутати) е дал своя вот в интерес на съглашението за сигурност с държавното управление на Серадж, откакто либийските управляващи ратифицираха контракта.

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи, че Турция може да разположи бойци в Либия в поддръжка на държавното управление на Серадж. Той акцентира, че Анкара няма да остане безучастна, откакто съветски наемници поддържат силите на Хафтар.

Москва е обезпокоена от допустима военна интервенция на Турция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР