САЩ са изразходвали около 2,8 трлн. за борбата срещу тероризма

...
САЩ са изразходвали около 2,8 трлн. за борбата срещу тероризма
Коментари Харесай

Разходите на САЩ за борба с международния тероризъм са достигнали 2,8 трлн. долара

САЩ са изразходвали към 2,8 трлн. за битката против тероризма в годините след терористичните атентати от 11-ти септември 2001-а година, предава БНР като се базира на изследване, оповестено в сряда и представено от " Уолстрийт джърнъл ".

В отчет на основания във Вашингтон мозъчен концерн Център " Симсън " се показва, че тази сума включва разноските за войните в Афганистан, Ирак и Сирия, в допълнение към напъните, полагани за вътрешната сигурност на Съединени американски щати и американските стратегии зад граница. Разходите за битка с тероризма са достигнали своя връх от цели 260 милиарда $ през 2008-а година, което съставлява повече от една пета от бюджета на държавното управление (бюджетните разноски, които се вършат по убеждение на управляващите в Белия дом), прибавя Националното радио.

В разбора на център " Симсън " също по този начин се отбелязва, че в Съединени американски щати липсва система за осчетоводяване на разноските за битка с тероризма и че разнообразни " малки врати " разрешават от ден на ден милиарди долари да бъдат изразходвани за артикули, които не би трябвало да дават отговор на изискванията за незабавно финансиране.

" Изследователската група " Симсън " откри редица недостатъци в дефинициите, следенето и последователността, които лимитират точността и способстват за неналичието на бистрота във връзка с настоящите данни. Тези недостатъци затрудняват оценката дали разноските за битка с тероризма са ефикасни ", се споделя в отчета, споделя още БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР