САЩ са готови да подпомогнат севернокорейската икономика и да дадат

...
САЩ са готови да подпомогнат севернокорейската икономика и да дадат
Коментари Харесай

САЩ ще помогнат на Северна Корея, ако тя бързо се освободи от ядрените си оръжия

САЩ са подготвени да подкрепят севернокорейската стопанска система и да дадат гаранции на Ким Чен-ун , в случай че Пхенян предприеме " смели ограничения за бързо и изцяло освобождение от нуклеарните си оръжия ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо , представен от Агенция Франс Прес.
 
На среща с южнокорейския външен министър Кан Кьон-уа във Вашингтон двамата министри повториха настояването си за " цялостно, проверимо и необратимо унищожаване на нуклеарните оръжия " на Корейския полуостров.
 
 Gulliver/Getty Images

" Ако Северна Корея предприеме смели ограничения за бързо освобождение от нуклеарните си оръжия, Съединени американски щати са подготвени да работят със Северна Корея за издигането й до същото ниво на благополучие като южнокорейските ни другари ", увери Помпейо.
 

Той изясни, че на срещата си със севернокорейския водач Ким Чен-ун тази седмица е разискал с него " задълбочени, комплицирани проблеми, провокации, стратегически решения ", които по думите му Ким ще би трябвало да вземе, " в случай че е склонен на цялостно освобождение от нуклеарните оръжия в подмяна на гаранциите , които сме подготвени да му предоставим ".
 
 Gulliver/Getty Images

Южнокорейският външен министър Кан Кьон-уа съобщи, че глобите против КНДР няма да се анулират до момента в който не бъдат подхванати " по-конкретни, забележими и значими ограничения " за разглобяване на нуклеарната й стратегия. Тя добави, че американското военно наличие в Южна Корея през последните 65 години играе сериозно значима роля за възпирането, мира и стабилността на Корейския полуостров , съобщи АП.
 

Затова промени в числеността на американските войски в Южна Корея не би трябвало да се разискват на срещата на върха сред президента Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен-ун на 12 юни, съобщи Кан Кьон-уа.
 
 Gulliver/Getty Images



Сеул изпитва огромна вяра за триумфа на идната среща на върха сред Тръмп и Ким и счита за преуспяващ сигнал фактът, че Пхенян освободи държаните в севернокорейски затвор трима американски жители, сподели южнокорейският външен министър, представена от ТАСС.
 
Майк Помпейо също съобщи, че освобождението на тримата американци от КНДР оказва помощ за основаването на подобаващи условия за сполучлива среща сред водачите на Съединени американски щати и Северна Корея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР