САЩ са готови да окажат “всякаква помощ, след като рано

...
САЩ са готови да окажат “всякаква помощ, след като рано
Коментари Харесай

САЩ предложиха спешна помощ след мощното земетресение в Турция

САЩ са подготвени да окажат “всякаква помощ ”, откакто рано тази заран мощно земетресение с магнитуд 7,4 по Рихтер разклати югоизточната част на Турция и аргументи гибелта на десетки хора, ранявайки стотици.
Земетресението с епицентър
в южната провинция Кахраманмарас беше усетено в девет други провинции, както и в прилежащи страни, в това число Сирия, Кипър и Ливан.

До момента в Турция Управлението за битка с бедствията и изключителните обстановки (AFAD) е удостоверило гибелта на 76 души, а минимум 440 души са ранени.

“Съединените щати са надълбоко обезпокоени от известията за днешното разрушително земетресение в Турция и Сирия ”, се споделя в изказване на съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

“Готови сме да предоставим всякаква нужна помощ ”, сподели той и добави, че президентът Джо Байдън е наредил на USAID и други сътрудници от федералното държавно управление да “оценят опциите за реакция на Съединени американски щати в помощ на най-засегнатите ”.

“Ще продължим да следим от близко обстановката в съгласуваност с държавното управление на Турция ”, сподели Съливан.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че голям брой екипи са ангажирани с издирвателни и избавителни работи, като добави, че страната е оповестила паника от четвърто равнище, която включва апел за интернационална помощ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР