САЩ са блокирали приемането от Съвета за сигурност на ООН

...
САЩ са блокирали приемането от Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

AFP: САЩ са блокирали искане за разследване на сблъсъците в Ивицата Газа

САЩ са блокирали приемането от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на официално съобщение, призоваващо за без значение следствие на смъртоносните конфликти в Ивицата Газа през вчерашния ден, съобщи AFP, като се базира на дипломатически източници.

В отхвърления текст Съветът за сигурност показва " своето отвращение и тъга от гибелта на цивилни палестинци, упражняващи правото си на кротичък митинг "  и упорства за " без значение и транспарантно следствие " на трагичните събития.

" Съветът за сигурност удостоверява, че всяко решение или деяние, което претендира да трансформира характера, статута или демографския състав на свещения град Йерусалим няма никакви никакви правни последствия... и би трябвало да бъде анулирано в сходство със съответните резолюции на Съвета за сигурност ".

Над 40 000 палестинци са взели участие през вчерашния ден съгласно данни на израелската войска в митинги в Ивицата Газа край границата с Израел против преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Йерусалим.

По последни данни израелските въоръжени сили са умъртвили 58 и са ранили 2771 палестинци, заяви Министерството на здравеопазването на следената от Хамас палестинска територия, представено от ДПА. 1373 от потърпевшите са получили огнестрелни рани.

Починало е и бебе, обгазено от сълзотворен газ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР