САЩ разпореди двама кубински дипломати в ООН да напуснат страната

...
САЩ разпореди двама кубински дипломати в ООН да напуснат страната
Коментари Харесай

САЩ експулсира двама кубински дипломати в ООН

САЩ разпореди двама кубински дипломати в Организация на обединените нации да изоставен страната неотложно с претекста, че те са взели участие в " действия, застрашаващи американската национална сигурност ", оповестява Си Ен Ен.

" Държавният департамент уведоми Министерството на външните работи на Куба, че Съединените щати упорстват двама членове на Постоянната задача на Куба в Организация на обединените нации да изоставен страната неотложно поради корист с привилегиите им за престояване ", съобщи в известие представителят на Държавния департамент говорителката на Държавния департамент Морган Ортагус.

Тя показва и че се вкарва ограничаване за напредването на членовете на задачата на Куба - отсега нататък те не би трябвало да напущат рамките на Манхатън, където се намира централата на интернационалната организация.

Правителството на американския президент Доналд Тръмп загърби политиката на доближаване с Куба, която беше инициирана от Барак Обама.

Отношенията сред двете страни се утежниха още повече от началото на тази година. Причината е, че Съединени американски щати желаят да смъкват от власт президента на Венецуела Николас Мадуро, който е съдружник на Куба. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР