САЩ проведоха първото изпитание на крилата ракета с наземно базиране

...
САЩ проведоха първото изпитание на крилата ракета с наземно базиране
Коментари Харесай

САЩ проведоха изпитания на забранена до скоро ракета ВИДЕО

Съединени американски щати организираха първото тестване на крилата ракета с наземно базиране с дължина на полета, която бе неразрешена от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние. Това оповестява организация Reuters, базирайки се на Пентагона.

Договорът за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние бе преустановен на 2 август, откакто Вашингтон напусна съглашението в едностранен ред.

Отбелязва се, че тестването на ракетата в неядрена бойна глава се е състояло на 18 август.
Изпитателната ракета е излязла от наземна мобилна установка на остров Сан Николас в щата Калифорния и е поразила задачата тъкмо след полет от над 500 километра.

Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние, подписан от Роналд Рейгън и Михаил Горбачов през 1987 година, е единственото съглашение, съгласно изискванията на което бе погубен цялостен клас нуклеарни оръжия. Страните унищожиха 2 600 ракети с радиус на деяние от 500 до 5 500 километра, които, както се смяташе, дестабилизират обстановката в Европа поради опцията за нанасяне на неочакван удар.


По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия няма да пренебрегва създалата се обстановка. Той прикани Вашингтон да възобнови пълноценните договаряния за гарантиране стратегическата непоклатимост и сигурност. Путин също акцентира, че Русия не се отхвърля от едностранните отговорности по контракта.

При това Москва съобщи, че няма да разполага въпросния клас ракети там, където няма такива американски. Разработката, производството и разполагането на въпросните ракети ще има огледален темперамент.
Междувременно Пентагонът популяризира видео от теста на ракетата.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР