САЩ продължават да подкрепят Партията на демократичния съюз (ПДС) и

...
САЩ продължават да подкрепят Партията на демократичния съюз (ПДС) и
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ продължават да подкрепят Партията на демократичния съюз

САЩ не престават да поддържат Партията на демократичния съюз (ПДС) и Силите за отбрана на народа (СЗН), които Турция счита за сирийски клон на поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК). Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от ТАСС, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Важна е битката ни против структурите, които директно оказват опасност за сигурността на Турция. На договарянията с президента на Русия Владимир Путин на 17 септември в Сочи ние намерено обявихме, че отдаваме огромно значение на прочистването от терористи на регионите, намиращи се под контрола на Демократичната партия на народите и Силите за отбрана на народа ", написа Ердоган в публикация за в. " Комерсант ", оповестена през вчерашния ден.

" За страдание виждаме, че продължава " необикновената поддръжка ", която напоследък се оказваше за ПДС и СЗН от страна на Съединени американски щати. Трябва да бъдат прекъснати сходни стъпки, нанасящи ущърб на равновесието сред другите нации в района и света ", добави турският президент.

Ердоган означи, че турската страна се надява на поддръжка от страна на Русия в битката на Турция против " терористични организации като ПКК, ПДС и СЗН "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР