САЩ призова Русия да спре принудителните депортирания на украинци от

...
САЩ призова Русия да спре принудителните депортирания на украинци от
Коментари Харесай

Вашингтон се развика на Москва, видя ужасни руски престъпления

САЩ прикани Русия да спре насилствените депортирания на украинци от регионите, които са под неин надзор, тъй като това са военни закононарушения.

Според американския държавен секретар Антъни Блинкън Русия наложително е преместила сред 900 000 и 1 500 000 украинци, доста от които деца. Блинкън цитира данни за деца, които са разделяни от родителите си или отвличани от сиропиталища, с цел да бъдат дадени за осиновяване в Русия.

"Незаконното прекачване и депортиране на предпазени лица е тежко нарушаване на Четвъртата женевска спогодба за отбрана на цивилните ", акцентира Антъни Блинкън в навечерието на конференция в Хага за хипотетичните военни закононарушения в Украйна.

Киев упреква Русия, че е депортирала стотици хиляди украинци от окупираните територии и ги е вкарала във "филтрационни лагери ". Руската страна обаче твърди, че единствено предлага филантропична помощ на тези, които желаят да изоставен Украйна.

Москва продължава офанзивата си в Донбас, с цел да овладее цялата територия на региона. При продължаващите бойни дейности две ракети, изстреляни от Черно море са поразили постройка в Запорожие и промишлен регион, като са ранили двама души.

Проруските сепаратистки елементи оповестиха, че са завладяли градовете Соледар и Сиверск в Донеца област, само че от украинска страна отхвърлиха информацията и оповестиха единствено за обстрел против Сиверск.

Киев приключи дипломатическите си връзки със Северна Корея, която стана третата страна, признала независимостта на сепаратистките републики в Донбас.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че Москва към този момент няма други съдружници с изключение на страни, които зависят от нея финансово и политически.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР