САЩ прекратиха 4-месечната забрана пътниците да носят лаптопи в пътническите

...
САЩ прекратиха 4-месечната забрана пътниците да носят лаптопи в пътническите
Коментари Харесай

САЩ прекратиха забраната за лаптопи в салоните на самолетите

САЩ прекратиха 4-месечната възбрана пасажерите да носят преносими компютри в пътническите салони на самолети, идващи от избрани летища в Близкия изток и Северна Африка, написа " Гардиън ".

Така се поставя завършек на една от най-спортните рестрикции, наложени от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Международното летище в Рияд е последното от 10-те летища, които са освободени от възбраната, заяви Департаментът за вътрешна сигурност на Съединени американски щати.

Превозвачите в Близкия изток упрекват наложените от администрацията на Тръмп рестрикции за спада на търсенето на полети до Съединени американски щати.

През март Съединени американски щати не разрешиха огромни електронни устройства да се позволяват в салоните на самолетите от 10 летища в Близкия изток и Северна Африка поради опасения от взривно устройство на пътнически аероплан.

Забраната беше анулирана и за засегнатите 9 авиопревозвача - Emirates, Etihad Airways, Qatar Airways, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Royal Jordanian, Kuwait Airways, EgyptAir и Royal Air Maroc, които са единствените, които непосредствено пътуват от района до Съединени американски щати.

Забраната за жители на шест мюсюлмански страни - Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен, остава в действие, въпреки че е лимитирана, откакто няколко американски съдилища оспорват рестриктивните мерки.

Американски публични представители анулираха възбраната след визитата на 10-те летища в Египет, Мароко, Йордания, ОАЕ, Саудитска Арабия, Кувейт, Катар и Турция през последните 3 седмици, с цел да потвърдят нови ограничения за сигурност, оповестени предходната седмица.

В четвъртък Съединени американски щати издадоха ревизирана инструкция за самолетните превозвачи по света. Новите ограничения би трябвало да влязат в действие още тази седмица. Те включват усилване на инспекцията на пасажери по летищата, увеличение на защитата към самолетите и в зоните за пасажери и други. Те ще засягат 325 00 пасажери на към 2000 пътнически полета ежедневно до Съединени американски щати, 180 самолетни компании и 280 летища в 105 страни.

Тези превозвачи, които не изпълнят новите условия за сигурност, могат да бъдат изправени пред възбрана внасянето на електронни устройства в салоните на самолетите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР