САЩ преговарят с Полша за прехвърлянето на съветски изтребители на

...
САЩ преговарят с Полша за прехвърлянето на съветски изтребители на
Коментари Харесай

МиГ-ове на Полша да летят в Украйна в замяна на F-16 от САЩ?

Съединени американски щати договарят с Полша за прехвърлянето на руски изтребители на Украйна в подмяна на F-16 , оповестяват американските медии.

Служител в Белия дом, поискал анонимност, удостовери, че по този въпрос се организират съвещания с Полша и други страни от НАТО . Резултатът от тях значително зависи от това какви самолети ще могат да предложат Съединени американски щати на Полша в подмяна, написа BBC.

За това прикани някогашният дипломат на Съединени американски щати в Москва Майкъл Макфол в своя туитър: " Дайте всички изтребители МиГ на Украйна - общо 70, от които 27 на Полша - незабавно! "

Още преди дни украинският президент Володимир Зеленский изиска бойни самолети съветско произвеждане от източноевропейски страни , защото украинските водачи са подготвени да ръководят такива самолети. Вчера, по време на видеоконферентен диалог с американски сенатори, той още веднъж е отправил " обезверена молба ".
 Зеленски: Не всички одобряват битката за независимост като цел №1 за Европа
Зеленски: Не всички одобряват битката за независимост като цел №1 за Европа

Украинският президент е наскърбен от нерешителността на съюзниците…

През последните дни Запада да вкара зона, неразрешена за полети над Украйна , само че Съединени американски щати и техните съдружници от , опасявайки се от директна борба с Москва. Вместо това Съединени американски щати дадоха обещание военна помощ на Украйна., че опитът да наложи неразрешена за полети зона над Украйна ще го схване като директна опасност на съветските военни и ще смята всяка страна, която направи това, като участничка в спора.

Не е ясно по какъв начин Вашингтон може да помогне за прехвърлянето на съветски самолети в Украйна. Съединени американски щати обаче биха могли да се включат в заплащането или обезпечаването на заместители на съдружниците , които дадат самолети на Украйна. Вече са появиха информации, че Полша може да даде на Украйна изтребители МиГ-29 и щурмови самолети Су-25 в подмяна на изтребители F-16 от Съединени американски щати, заяви The Wall Street Journal, базирайки се на източници в американската администрация.

У нас на премиера Кирил Петков няколко пъти му се наложи да изяснява , че ние няма да предоставяме нашите изтребители на Украйна. " Ние нямаме изтребители сега , които да пазят изцяло нашето небе, камо ли да изпращаме такива в Украйна. Ако имахме 17 изтребители това щеше да е една спомагателна сигурност за българското небе. За страдание, нямаме ", сподели един път Кирил Петков.
 ТАСС написа, че България дава 30 самолета на Украйна
ТАСС написа, че България дава 30 самолета на Украйна

Изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25

Няколко дни по-рано и съветската държавна организация ТАСС писа, че сме измежду страните, които ще доставят самолети на украинците. Преди това ТАСС беше съобщила и че в обявилата самостоятелност Донецка национална република украинската войска употребява гранатомети RHV-HEF,.

, провокира обаче министъра на стопанската система и, на което увери, че няма издадено нито едно позволение за експорт на български муниции за Украйна от времето на Минските съглашения. Нееднократно, че българско въоръжение за Украйна няма да се изнася.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР