САЩ предприеха днес безпрецедентна атака срещу Международния наказателен съд в

...
САЩ предприеха днес безпрецедентна атака срещу Международния наказателен съд в
Коментари Харесай

САЩ предприеха безпрецедентна атака срещу съдa в Хага

САЩ започнаха през днешния ден невиждана офанзива против Международния углавен съд в Хага и заплашиха неговите съдии и прокурори със наказания, в случай че се захванат с американски жители, с Израел или с други съдружници на Вашингтон.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън упрекна интернационалната пълномощия, натоварена по-специално с делата против военни закононарушения и закононарушения против човечеството, че е "неефикасна, безотговорна и несъмнено рискова ". Вашингтон не е член на тази правосъдна инстанция.

Говорейки пред консервативната организация Федералистко общество, Болтън насочи предизвестията против съда в Хага поради следствие на американски военни , които са били на задача в Афганистан, само че също и възможни следствия против Израел по искане на Палестинската самостоятелна власт.

"Ако съдът се захване с нас, с Израел или с други съдружници на американците, ние няма да си мълчим ", предизвести Болтън. Той разгласи серия от вероятни ограничения, измежду които и наказания против личния състав на правосъдната институция.

" Ще забраним на съдиите и на прокурорите влизането в Съединени американски щати. Ще наложим наказания над техните активи в американската финансова система и ще стартираме правосъдно гонене против тях в нашата правосъдна система ", заплаши Болтън.

От Международния углавен съд в Хага дадоха отговор на тази офанзива, заявявайки че работят, придържайки се прецизно към законовата рамка, дефинирана в Римския статут и че упражняват своя мандат без значение и независимо.

В началото на ноември предходната година прокурорът Фату Бенсуда разгласи, че ще изиска от съдиите в Хага позволение за започване на следствие за хипотетични военни закононарушения, осъществени в границите на афганистанския спор, по-специално от американската войска.

В Афганистан Съединени американски щати са към момента отпред на военна коалиция, която смъкна режима на талибаните в края на 2001 година

Днес Болтън уточни, че във всеки миг съдът може да разгласи началото на публично следствие "срещу тези американски патриоти ".

"Днес в навечерието на 11 септември и на годишнината от атентатите от 2001 година, провокирали интервенцията в Афганистан, "искам да насочва едно ясно и недвусмислено обръщение от страна на президента - Съединени американски щати ще употребяват всички нужни ограничения, с цел да защитят нашите жители и тези на нашите съдружници от несправедливи преследвания от страна на този противозаконен съд ", безапелационен е Болтън.

"Няма да сътрудничим със съда в Хага, няма да им предоставяме помощ, няма да се причисляваме ", сподели Болтън и добави, че за Съединени американски щати "Международният углавен съд към този момент е мъртъв ".

Русия „ наказа” Международния углавен съд в Хага

Подсъдим в Хага изпи отрова в правосъдната зала и по-късно умря

Младич ще почине в пандиза, само че победи в Босна

Хага: Шешел е почтен. Светът: Това е позор

"We will provide no assistance to the ICC, " John Bolton said of the International Criminal Court, which is preparing to investigate Americans for alleged detainee abuse in Afghanistan.

He also said the U.S. will use any means necessary to protect citizens from unjust prosecution pic.twitter.com/dFeFFKQ4Ol
— POLITICO (@politico) September 10, 2018

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР