САЩ повече ще загубят, ако започнат търговска война с други

...
САЩ повече ще загубят, ако започнат търговска война с други
Коментари Харесай

ЕЦБ: САЩ повече ще загубят в търговска война, а Китай ще спечели

САЩ повече ще изгубят, в случай че стартират комерсиална война с други държи, до момента в който Китай ще завоюва, в случай че отвърне.

Това демонстрира симулация на Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщи " Ройтерс ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че комерсиалните войни са " положително " нещо и елементарно се печелят. Той вкара в страната в комерсиална война с Китай през март, откакто наложи мита върху стомана, алуминий и разнообразни китайски артикули.

В изследването ЕЦБ симулира налагане на американски мита от 10% върху импорт и реципрочни ограничения от други страни. Изследването демонстрира, че това ще докара до стесняване на американската търговия и щета върху доверието на потребителите и вложителите.

" Резултатите подсказват, че позицията на Съединени американски щати с чистия експорт значително ще се утежни. При този модел американските компании влагат по-малко и наемат по-малко служащи, което укрепва отрицателния резултат ", означават от ЕЦБ.

Според изчисленията на банката растежът на Съединени американски щати ще бъде стопен с повече от 2 процентни пункта. Международният валутен фонд на този стадий чака американската стопанска система да се разшири с 2,9% през тази година и 2,7 на 100 през 2019 година

Но проучването на ЕЦБ разкрива, че Китай ще завоюва от износа за трети страни поради обложените с американски мита китайски артикули, макар че ще бъде краткотрайно и отчасти ще бъде наранено от отрицателно въздействие върху доверието.

Междувременно международната търговия може да се свие с до 3%.

Моделът на ЕЦБ е чисто научен и не имитира настоящите търговски условия.

Съединени американски щати постановиха мита върху китайски артикули за 200 милиарда $, а Пекин отговори с мита върху американски артикули за 60 милиарда долара
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР