САЩ победи Мексико с 2:0 във финалата на КОНКАКАФ Лига

...
САЩ победи Мексико с 2:0 във финалата на КОНКАКАФ Лига
Коментари Харесай

САЩ спечели Конкакаф Лига на нациите

САЩ победи Мексико с 2:0 във финалата на КОНКАКАФ Лига на нациите и завоюва шампионата за трети следващ път. Мачът се игра в Арлингтън, а попаденията за американците означиха Тайлър Адамс и Джовани Рейна.
Прочетете още
Домакините бяха по-добрият тим и справедливо подвигнаха трофея. Тимът на Грег Берхалтер поведе в края на първото полувремеи решително контролираше дуела до последния съдийски сигнал.

След като пропуснаха няколко положения първоначално, мексиканците излязоха напред в 45-ата минута с бомбен шут на Тайлър Адамс. Халфът на Борнемут получи топката от Уестън Маккени и не остави никакви шансове на мексиканския пазач Гийермо Очоа. Ветеранът на няколко пъти избави " ацтеките " от второ попадение, само че нямаше какво да стори 63-ата минута, когато неприятно изчистена топка попадна на крайници на Рейна и той я заби в мрежата.

Съединени американски щати завоюва и предходните две издания на шампионата - през 2021 година след победа над Мексико с 3:2 и през 2023-а след триумф с 2:0 против Канада.

На трето място приключи Ямайка. " Реге бойс " надделяха с 1:0 Панама. За панамците игра централният бранител на Левски Хосе Кордоба.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР