САЩ планират да одобрят изпращането на Украйна на батарея от

...
САЩ планират да одобрят изпращането на Украйна на батарея от
Коментари Харесай

САЩ планират да предоставят на Украйна батарея от системите за противоракетна отбрана Пейтриът


Съединени американски щати възнамеряват да одобрят изпращането на Украйна на батарея от системите за противоракетна защита " Пейтриът ", съобщawat източници на Асошиейтед прес.

Агенцията се базира на трима неназовани американски публични представители, съгласно които утвърждението евентуално ще бъде обещано по-късно тази седмица.

Ако това стане, Съединени американски щати ще дадат окончателното си единодушие за угаждане на едно от най-настойчивите претенции на Киев, който има мощно предпочитание да се снабди с сходно въоръжение, с цел да може да смъква съветските ракети, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Вчера за следващ път бе отправено сходно искане, когато украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да помогне на страната му във войната ѝ с Русия с по-усъвършенствани оръжия. Предоставянето на ракети земя-въздух от вида " Пейтриът " ще бъде качествено нов стадий в отбранителната помощ, която Западът обезпечава на Украйна за отбиване на съветските въздушни набези, и може да значи ескалация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР