САЩ отново призоваха за консулски достъп до арестувания и обвинен

...
САЩ отново призоваха за консулски достъп до арестувания и обвинен
Коментари Харесай

САЩ: Русия трябва да осигури консулски достъп на Евън Гершкович

САЩ още веднъж приканиха за консулски достъп до задържания и упрекнат в шпионаж в Русия публицист на " Уолстрийт джърнъл " Евън Гершкович, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Руското министерство ни връчи съобщение за задържането, само че към момента няма консулски достъп, което е в нарушаване на неговите отговорности ", съобщи представителят на Държавния департамент Ведант Пател и прикани съветските управляващи да разрешат подобен достъп.

Вашингтон отхвърля обвиняванията против журналиста и приканва за незабавното му освобождение.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че Гершкович е арестуван на случаен принцип.

" Журналистиката не е закононарушение. Ние осъждаме продължаващата принуда от страна на Кремъл над самостоятелните гласове в Русия и продължаващата война на Кремъл против истината ", добави Пател.

Той сподели, че Блинкън е дефинирал ареста на Гершкович като противозаконен и в тази връзка редица американски ведомства са почнали да създават тактика за освобождението му.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР