САЩ осъдиха вчера на повече от седем години затвор руски

...
САЩ осъдиха вчера на повече от седем години затвор руски
Коментари Харесай

САЩ осъдиха руски хакер за кражба на данни

САЩ осъдиха през вчерашния ден на повече от седем години затвор съветски хакер, приет за отговорен за хакерски атаки против LinkedIn, Dropbox и Formspring, при които е откраднал персоналните данни на повече от 100 милиона консуматори, съобщи Асошиейтед прес.

Трийсет и две годишният Евгений Никулин получи във вторник присъда от 88 месеца затвор от федерален съд в Сан Франциско.

Според прокурорите през 2012 година Никулин, работейки от Москва, е направил хакерска атака против компютри на компании в региона на залива на Сан Франциско, конфигурирал е малуер (вреден софтуер), откраднал е идентификационни данни за достъп на чиновници и ги е употребявал за приемане на данни на консуматори като потребителски имена и пароли, които е предложил за продажба на рускоезичен конгрес за киберпрестъпността.

Никулин бе задържан в Прага през 2016 година и екстрадиран в Съединени американски щати през 2018 година, след дълга правосъдна борба за екстрадицията му. Съдебният развой против него стартира през март, само че беше отсрочен поради това, че пандемията от ковид затвори съдилището. Процесът бе възобновен през юли.

След шестдневни правосъдни пледоарии Никулин бе приет за отговорен за продажба на откраднати потребителски имена и пароли, инсталиране на малуер на предпазени компютри, скрит план, хакерски атаки и кражба на персонални данни в изключително тежки размери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР