САЩ определиха бунтовническата група Хути като терористична организация, ход, който

...
САЩ определиха бунтовническата група Хути като терористична организация, ход, който
Коментари Харесай

САЩ обявиха бунтовническата група Хути за терористична организация

Съединени американски щати дефинираха бунтовническата група Хути като терористична организация, ход, който идва, откакто основаните в Йемен екстремисти започнаха голям брой офанзиви с дронове и ракети против Съединени американски щати. военни кораби и търговски кораби, опериращи в Червено море.

" Тези офанзиви дават отговор на определението за тероризъм в учебника ", сподели съветникът по националната сигурност Джейк Съливан в изказване, оповестено в сряда. „ Те заплашиха личния състав на Съединени американски щати, цивилните моряци и нашите сътрудници, заплашиха международната търговия и заплашиха свободата на корабоплаването. “

След като Израел стартира да бомбардира Газа като възмездие за дейностите на Хамас на 7 окт. терористична офанзива, хусите оповестиха поддръжка за Хамас и започнаха да изстрелват ракети против Израел и да бомбардират кораби в Червено море.

Съединени американски щати и техните съдружници дадоха отговор с удари по обекти на подкрепяните от Иран хуси надзор в Йемен.

Съливан разказа определянето като „ значим инструмент...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР