САЩ официално се присъединиха отново към Парижкото споразумение за климата

...
САЩ официално се присъединиха отново към Парижкото споразумение за климата
Коментари Харесай

САЩ пак влизат в борбата с климатичните промени, отново са част от Парижкото споразумение


Съединени американски щати публично се причислиха още веднъж към Парижкото съглашение за климата през днешния ден - съвсем месец откакто Джо Байдън стана президент и незабавно даде обещание да се върне към договорката, съобщи Нова ТВ, базирайки се на ДПА.

" Както през 2016 година беше паметно нашето присъединение към съглашението, а през днешния ден е също толкоз паметно нашето наново включване, по този начин в този момент е още по-важно това, което ще създадем в идните седмици, месеци и години ", съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън. Той сподели, че " климатичните промени и научната дипломация в никакъв случай повече не могат да бъдат " добавки " в нашите външнополитически разисквания ".

Парижкото съглашение беше контрактувано по време на втория мандат на някогашния американски президент Барак Обама, когато Байдън беше вицепрезидент. Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп извади страната от договорката през 2017 година, само че тя излезе публично от контракта през ноември 2020 година

Съединени американски щати са единствената страна от 196-те страни, подписали Парижкото съглашение, която се е отдръпнала от него. Байдън е мощен покровител на многостранните контракти и дипломация и демонстрира, че се отнася съществено към въпросите на климата, отбелязва ДПА. Той назначи някогашния държавен секретар Джон Кери за собствен специфичен делегат за климатичните промени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР