САЩ одобриха изпращането на изтребители Ф-16 в Украйна от Дания

...
САЩ одобриха изпращането на изтребители Ф-16 в Украйна от Дания
Коментари Харесай

САЩ одобриха изпращането на изтребители Ф-16 в Украйна от Дания и Нидерландия

Съединени американски щати утвърдиха изпращането на изтребители Ф-16 в Украйна от Дания и Нидерландия за отбрана против съветските нашественици, незабавно след привършване на образованието на украинските водачи, сподели през вчерашния ден американски формален представител, съобщи Ройтерс.

Украйна интензивно търси създадените в Съединени американски щати изтребители Ф-16, с цел да се опълчи по-успешно на съветското въздушно предимство.

Вашингтон даде публични уверения на Дания и Нидерландия, че Съединените щати ще ускорят утвърждението на всички нужни поръчки за трансфер от трета страна на Ф-16 в Украйна, тъй че Украйна да получи изтребителите, когато водачите й бъдат подготвени.

Дания и Нидерландия, двете страни, водещи в обединението за образование на водачите, неотдавна желаеха такива уверения.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън изпрати писма до своите сътрудници в Дания и Нидерландия, в които декларира, че настояванията ще бъдат задоволени. „ Пиша, с цел да изразя цялостната поддръжка на Съединените щати както за прехвърлянето на изтребители Ф-16 в Украйна, по този начин и за образованието на украински водачи от квалифицирани инструктори за Ф-16 ", уточни Блинкън в писма до двамата външни министри, копие от които беше забелязано от Ройтерс.

Блинкън акцентира, че остава витално значимо Украйна да е в положение да се пази против продължаващата съветска експанзия и нарушаването на суверенитета й “.

Американският държавен секретар акцентира, че утвърждението на настояванията на трети страни ще разреши

Украйна да се възползва „ пълноценно от новите си качества допустимо най-скоро, незабавно щом първата група от водачи приключи своето образование. "

През май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди стратегии за образование за украински водачи на Ф-16, само че досега няма график за доставка на военни самолети в Украйна.

Ф-16 се създава от компанията „ Локхийд Мартин “ (Lockheed Martin).

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР