САЩ обявиха снощи, че за предишния ден в страната са

...
САЩ обявиха снощи, че за предишния ден в страната са
Коментари Харесай

В САЩ поставиха рекордните 4.6 милиона ваксини за един ден

САЩ оповестиха нощес, че за предходния ден в страната са били сложени над 4.6 милиона дози ваксини против ковид, съобщи ДПА.
"Нов връх ", съобщи в Туитър доктор Сайръс Шахпар, отговарящ за данните за КОВИД-19 в Белия дом.
В петък координаторът на Белия дом за ковид Джеф Зинц съобщи, че приблизително дневно в Съединени американски щати се слагат по 3 милиона дози ваксини против ковид.
По данни на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите в страната към този момент са сложени над 183 милиона дози ваксини. 45 на 100 от възрастните са получили най-малко по една доза, а 27 на 100 са имунизирани напълно. В момента в Съединени американски щати се употребяват имунизациите на Moderna и Pfizer/BioNTech, които изискват по две дози, както и имунизацията на Johnson & Johnson, която предлага цялостна отбрана след единствено една доза.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание при встъпването си в служба, че в първите 100 дни на ръководството му ще бъдат сложени минимум 100 милиона дози ваксини. Тази цел обаче беше изпълнена след единствено 60 дни, напомня ДПА.
По данни на Белия дом от 20 януари са сложени над 162 милиона дози от ваксини, без да се броят имунизациите преди встъпването му в служба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР