САЩ обявиха, че са постигнали принципно съгласие с Русия за

...
САЩ обявиха, че са постигнали принципно съгласие с Русия за
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че имат принципна договореност с Русия за Нов СТАРТ, Москва отрече

САЩ оповестиха, че са постигнали кардинално единодушие с Русия за удължение на контракта Нов СТАРТ , само че Москва бързо отхвърли изискванията на американците , осведоми Агенция Франс Прес.
 Съединени американски щати регистрира
Съединени американски щати регистрира " забележителен прогрес " в договарянията с Русия за Нов СТАРТ

След дипломатическа среща в Хелзинки

Нов СТАРТ е последният огромен нуклеарен контракт, който към момента е в действие. Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробва безрезултатно към този миг да принуди Китай да взе участие на договарянията за контракта, който лимитира нуклеарните бойни глави на Съединени американски щати и Русия до 1550. Договорът изтича на 5 февруари 2021 година

Три седмици преди президентските избори в Съединени американски щати американската администрация разгласи, че ще поддържа удължение на контракта, само че не уточни за какъв интервал.

Ние в действителност сме склонни да удължим контракта Нов СТАРТ за избран интервал от време, в случай че те в подмяна се съгласят да лимитират - замразят - нуклеарния си боеприпас, сподели договарящият от страна на Съединени американски щати Маршал Билингсли.
 Швеция настоя за удължение на контракта Нов СТАРТ
Швеция настоя за удължение на контракта Нов СТАРТ

Тръмп изтегли страната от редица интернационалните контракти, само че показва интерес да резервира Нов СТАРТ

Вярваме, че има кардинално съглашение на най-високо равнище в нашите две държавни управления, добави той пред американската Фондация " Херитидж ".

Дипломатът редуцира обиколка в Азия предходната седмица, с цел да се . Американският посланик усеща, че може да бъде реализиран компромис.

Но заместник-министърът на външните работи на Русия отговори, че настояването на Съединени американски щати за краткотрайно заледяване на нуклеарната работа е " недопустимо предложение ".
 Москва: Шансът за удължение на Нов СТАРТ е най-малък
Москва: Шансът за удължение на Нов СТАРТ е най-малък

Русия не е подготвена да удължи контракта Нов СТАРТ със Съединени американски щати

" Ако американците са съгласно документите, които им предадохме, съглашение може да бъде реализирано даже още на следващия ден ", означи Рябков.

" Но с толкоз доста разлики, не мога да си показва на каква основа нашите сътрудници във Вашингтон излагат такива теории ", акцентира съветският посланик пред РИА Новости.

Използвайки сходен език, Билингсли съобщи, че Русия би трябвало да одобри предложенията на Съединени американски щати в неговото " джентълменско съглашение " с Рябков.

" Готови сме да сключим това съглашение. Можем да го създадем на следващия ден. Но Москва ще би трябвало да покаже политическа воля , с цел да се случи ", уверен е Билингсли.

Съединени американски щати желаят Русия да приключи нуклеарните действия за избран интервал и да разреши инспекция.

Американският посланик посочи, че Съединени американски щати ще одобряват реципрочни инспекции.

Ако ние знаем нещо за руснаците, то е, че те непрекъснато нарушават контракта, уверен Билингсли.

Джо Байдън, противникът на Тръмп на президентските избори, поддържа удължение на Нов СТАРТ. Според него договорът обезпечава стратегическа непоклатимост сред Съединени американски щати и Русия.

Билингсли разяснява още, че Съединени американски щати не престават да упорстват Китай да се причисли на договарянията.

Всичко, което ние договорим с руснаците би трябвало да разреши включване и на китайците на договарянията, счита той. Американският посланик прикани за по-голям интернационален напън върху Китай.

Но Пекин повтори позицията си, че не вижда смисъл да взе участие на договарянията, защото на Земята има единствено две страни с максимален нуклеарен боеприпас, а не три.

Договорът изтича на 5 февруари 2021 година, в случай че не бъде продължен. Руският водач Владимир Путин предложи да се удължи за пет години без предварителни условия. Но Съединени американски щати оферират да се продължи за по-кратък интервал.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната от редица интернационалните контракти, само че показва интерес да резервира Нов СТАРТ, подписан от някогашния президент Барак Обама и някогашния съветски президент Дмитрий Медведев през 2010 година Договорът лимитира стратегическите нуклеарни оръжия на двете страни до 1550 единици.

Доналд Тръмп разгласи, че изтегля Той изтегли Съединени американски щати и от от 1987 година и

Съединени американски щати и Русия имат по повече от 6000 нуклеарни бойни глави през 2019 година, до момента в който Китай има 290.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР