САЩ обучават украински войници в Германия и на други места

...
САЩ обучават украински войници в Германия и на други места
Коментари Харесай

САЩ обучават украински войници в Германия

САЩ образоват украински бойци в Германия и на други места да боравят с военно съоръжение, заяви представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от ДПА.

Обучението обгръща потреблението на гаубици и други оръжейни системи, които Киев получава от западните съдружници като поддръжка във войната си против Русия. Украинските военни се образоват на няколко места отвън страната си, в това число в Германия, уточни Кърби и означи, че Вашингтон е по отношение на държавното управление в Берлин по отношение на програмата за образование. Говорителят съобщи, че не може да разкрие повече детайлности за останалите местоположения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малко преди съветското навлизане през февруари американската войска от съображения за сигурност изтегли силите си от Украйна. Тогава 160-те бойци от Националната армия от Флорида бяха преместени от Украйна на друго място в Европа като защитна мярка. Те бяха на украинска територия, с цел да поучават локалните сили. Кърби съобщи, че в този момент тези национални гвардейци от Флорида ще бъдат изпратени да образоват украински бойци покрай границите на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР