САЩ обмислят да наложат финансови санкции на Венецуела, които биха

...
САЩ обмислят да наложат финансови санкции на Венецуела, които биха
Коментари Харесай

САЩ обмислят санкции срещу Венецуела на фона на нови протести

САЩ обмислят да наложат финансови наказания на Венецуела, които биха довели до прекъсване заплащането на петрола на страната в долари. Това обявиха източници от Белия дом, представени от Ройтерс.

Действията могат съществено да обиден износа на недопечен нефт от латиноамериканската страна.

 Трима починали при конфликти по време на 24-часовата стачка във Венецуела
Трима починали при конфликти по време на 24-часовата стачка във Венецуела

Над 360 души са арестувани

Санкции, с които се не разрешават всички заплащания в американска валута от страна на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA, са измежду най-тежките рестриктивни ограничения, свързани с петрола, които сега се разискват в Белия дом, съгласно източниците.

Администрацията на Съединени американски щати цели оказване на напън върху президента Никола Мадуро, с цел да изостави проектите за удар върху Конгреса, където опозицията господства.

 Венецуела да анулира изборите и да договаря с опозицията, настоя Мексико
Венецуела да анулира изборите и да договаря с опозицията, настоя Мексико

Поредна страна прикани Каракас да не

Според Администрацията за енергийна информация Съединени американски щати са закупували по 780 000 барела венецуелски нефт на денонощие и други петролни артикули за първите 4 месеца на 2017 година, което е близо 8% от общия импорт. PDVSA е огромен снабдител на Valero Energy (VLO.N), Phillips 66 (PSX.N), Chevron Corp (CVX.N) и PBF Energy (PBF.N).

 24-часова стачка във Венецуела на фона на предизвестия за кървава баня
24-часова стачка във Венецуела на фона на предизвестия за кървава баня

обстановката може да се трансформира в кървава баня

Междувременно в столицата Каракас се организира следващ митинг против социалистическото държавно управление на Мадуро, осведоми Press Association.

Демонстрантите участваха в марш до постройката на Върховния съд в опит да спрат проектите на Мадуро да промени конституцията на страната.

 Снимка 305093
Източник:

Организаторите на митингите ще изпратят мощно обръщение на президента, с цел да анулира заплануваните за 30 юли избори за делегати за конституционно заседание, което ще има за цел да промени главния закон.

Протестите за следващ път бяха съпроводени със конфликти.

В четвъртък се организира 24-часова стачка, която сковава страната, а в петък опозицията в Конгреса назначи съдии, които би трябвало да заменят актуалните членове във Върховния съд, определени от държавното управление. Съдът незабавно отхвърли тези назначения и предизвести съдиите, че могат да бъдат упрекнати в нелегално заграбване на власт.

 Снимка 305095
Източник:

През последните месеци по време на конфликти, зародили на проведените от опозицията митинги, починаха към 100 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР