САЩ не вярват, че Русия е спечелила някакво преимущество във

...
САЩ не вярват, че Русия е спечелила някакво преимущество във
Коментари Харесай

САЩ не вярват, че Русия е спечелила някакво предимство във войната с Украйна

Съединени американски щати не имат вяра, че Русия е спечелила някакво предимство във войната против Киев и считат, че Украйна най-сетне ще излезе от тази война като самостоятелна и мощна страна с усъвършенствана стопанска система, съобщи агенция Укринформ, като се базира на изказване пред публицисти на представителя на Държавния департамент Матю Милър.

На въпрос дали последните събития в Украйна демонстрират, че войната се обръща в интерес на Русия, Милър отговори: " Изобщо не бих споделил това ". Той означи, че на бойното поле ще има развиване напред и обратно, като всяка от страните ще печели или губи територия.

" Но когато погледнете към крайния залог на тази война е напълно ясно, че Украйна ще излезе от нея самостоятелна, мощна, с усъвършенствана стопанска система и гледаща на запад, до момента в който това, което Русия искаше първоначално, бе не просто Украйна, която гледа на изток, а Украйна, която в действителност е част от Русия ", сподели Милър.

Той напомни, че същинските цели на съветския президент Путин във войната против Украйна са били да реализира " тотално завладяване " в прилежащата страна. Планът му обаче се е провалил още в самото начало.

Украйна освободи към половината от територията, която Русия завзе в първите седмици на войната, и възобнови мирното мореплаване в Черно море, отбелязва Укринформ.

Инфо: Българска телеграфна агенция


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР