САЩ не изтеглят всички войски от Сирия, ами преместват тези,

...
САЩ не изтеглят всички войски от Сирия, ами преместват тези,
Коментари Харесай

САЩ уточниха плановете за своите войски в Сирия

САЩ не изтеглят всички войски от Сирия, ами реалокират тези, ситуирани в северната част на страната. Това декларират от Белия дом, оповестяват международните издания.

Според думите на представител на американската администрация, става въпрос за 50 военнослужещи, които ще останат в Сирия, само че ще бъдат трансферирани в други бази в страната.

В същото време, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Турция за недопустимостта от нанасяне на удари против американските военнослужещи или съдружниците на Вашингтон в Сирия. Американският водач също по този начин декларира за към 50 военнослужещи, които са в зоната на военната интервенция на Анкара. „ Казах на Ердоган:„ Не наранявайте никого от нашите хора или ще се сблъскате с огромни проблеми “, прецизира Тръмп.

Както към този момент ви съобщихме, турските военновъздушни сили са атакували щаба на кюрдски формирования , които са част от обединението "Сили на демократична Сирия ", в град Ал-Маликия в североизточната част на провинция Хасек в Сирия.

Става ужасно! Тръмп се закани да унищожи Турция, в случай че...

Според информацията, ударите са били осъществени в региона на Тел Тавил. Все още няма данни за жертви и ранените измежду кюрдските сили. В същото време турският външен министър Мевлют Чавушоглу е декларирал, че Турция се отнася с почитание към териториалната целокупност на Сирия. Според неговите думи, дейностите на турската войска в района се явяват "временна мярка ".

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР