САЩ направиха една от последните стъпки към премахване на визите

...
САЩ направиха една от последните стъпки към премахване на визите
Коментари Харесай

САЩ махат визите за Хърватия, но не и за България

САЩ направиха една от последните стъпки към унищожаване на визите за Хърватия. Това излиза наяве от профила на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Туитър.

" Днес предложих Хърватия за присъединение към програмата за анулация на визите. Тази стъпка към безвизово пътешестване признава големия прогрес на Хърватия в постигането на строгите стандарти за страните участнички в програмата. Очакваме още по-силни връзки сред Съединени американски щати и Хърватия ", написа той.

От своя страна хърватският министър председател Андрей Пленкович съобщи, че приема поканата. За сходен ход на Съединени американски щати се заприказва още при започване на тази година, когато бе обьвено, че броят на отводите за издаване на американски визи за жители на Хърватия е паднал под 3 на 100, което е едно от изискванията за унищожаване на визовия режим.

Така на процедура от целия Европейски Съюз с визи за Съединени американски щати остават само Румъния, Кипър и България. При България за предходната година процентът на отказани визи е бил 9,75 на 100, което е надалеч от условията на американците за 3 на 100.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР